Ισόβια στην μητέρα που θεωρούσε τα παιδιά της «ζόμπι»

1 Αυγούστου 2023

Ισόβια για την μητέρα που σκότωσε τα δυο παιδιά της γιατί θεωρούσε πως ήταν «ζόμπι»

H Αμερικανίδα πίστευε ότι ο 7χρονος και η 16χρονη είχαν καταληφθεί από δαιμονικά πνεύματα που τα είχαν μετατρέψει σε «ζόμπι» – «Ο Ιησούς ξέρει την αλήθεια» είπε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση του περασμένου Μαΐου, η Βάλοου σκότωσε τα δύο μικρότερα παιδιά της, τον 7χρονο Τζόσουα «Τζέι-Τζέι» Βάλοου και τη 16χρονη Ταϊλί Ράιαν, ενώ ήταν συνεργός και στη δολοφονία της Τάμι Ντέιμπελ, πρώην συζύγου του άνδρας της.

ipa

Ο Τσαντ Ντέιμπελ, που θα δικαστεί ξεχωριστά από την Βάλοου για τα ίδια εγκλήματα, ήταν ο 5ος κατά σειρά σύζυγος της «Doomsday Mom» και, όπως και η ίδια, αρνείται κάθε ενοχή για τους θανάτους.

Η Βάλοου, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες θεωρούσε ότι θα σώσει τον κόσμο, το 2006 παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Τσαρλς Βάλοου και μαζί μεγάλωναν την Τάιλι, κόρη της Λόρι από προηγούμενο γάμο. Το 2014 υιοθέτησαν τον Τζέι Τζέι, εγγονό της αδελφής του Τσαρλς.

Το 2017 η συμπεριφορά της Λόρι άρχισε να αλλάζει, όπως δήλωσαν φίλοι και συγγενείς, αφού άρχισε να διαβάζει βιβλία του Τσαντ Ντέιμπελ, τα οποία βασίζονταν σε αδρές γραμμές σε πεποιθήσεις των Μορμόνων.

Αυτοί οι δύο συναντήθηκαν το 2018 και άρχισαν να ηχογραφούν ένα θρησκευτικό podcast. 

Ο Μορμόνος podcaster και συγγραφέας ήταν επικεφαλής μιας υπο-ομάδας «πιστών» που είχαν εμμονή με τη Δευτέρα Παρουσία και βιβλία του περιστρέφονταν γύρω από επιθανάτιες εμπειρίες, δαίμονες και – φυσικά – την Ημέρα της Κρίσης. 

Το διαταραγμένο ζευγάρι φέρεται να πίστευε ότι υπάρχουν δαιμονικά πνεύματα που καταλαμβάνουν τα σώματα ανθρώπων, και ότι ο μόνος τρόπος να «ελευθερωθούν» αυτές που ψυχές που «εξορίζονται» στο καθαρτήριο είναι να πεθάνει το θνητό σαρκίο τους, που έχει μετατραπεί σε «ζόμπι».

lori_vallow_chad_daybell

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Τσαρλς Βάλοου απευθύνθηκε στην αστυνομία καταγγέλλοντας ότι η σύζυγός του πίστευε ότι είναι θεός και προετοιμαζόταν για το τέλος του κόσμου, ενώ απείλησε να τον σκοτώσει. Τελικά υπέβαλε αίτηση διαζυγίου.

Το φθινόπωρο του 2019 πέθανε η πρώην σύζυγός του Ντέιμπελ, από «φυσικά αίτια», όπως δηλώθηκε αρχικά. Ωστόσο έπειτα από νεκροψία- νεκροτομή εντοπίστηκε ότι η αιτία του θανάτου ήταν η ασφυξία.

Το έφηβο κορίτσι και το μικρό αγόρι εξαφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019, και η μητέρα τους με τον 5ο της σύζυγο έδειχναν από την αρχή πλήρως αδιάφοροι για την τύχη τους. Επί 10 μήνες αρνούνταν να αποκαλύψουν το παραμικρό στην αστυνομία, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε κερδίσει μεγάλη δημοσιότητα.

Όταν τελικά συνελήφθη σε σχέση με την εξαφάνιση των παιδιών τον Φεβρουάριο του 2020, κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Χαβάη, η ξανθιά γυναίκα χαμογέλασε σαν… σταρ του σινεμά στους δημοσιογράφους από τα πίσω καθίσματα του περιπολικού.

«Έκανα τα πάντα για να τα προστατεύσω σε όλη τους της ζωή, όπως ξέρεις. Λυπάμαι που δεν κατανοείς πλήρως την κατάσταση. Μια μέρα θα καταλάβεις», ακούγεται να λέει η Βάλοου μιλώντας στο τηλέφωνο με τον μεγαλύτερο γιο της, τον Κόλμπι Ράιαν, στη σειρά του Netflix με τίτλο «Sins of Our Mother» (2022). Τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται είναι φυσικά τα δύο παιδιά της που πιστεύεται ότι σκότωσε επειδή θεωρούσε ότι μετατράπηκαν σε «ζόμπι».

Η σορός του 7χρονου αγοριού βρέθηκε στις 9 Ιουνίου του 2020 σε έναν αυτοσχέδιο τάφο στο σπίτι του Ντέιμπελ στο Άινταχο. Τα υπολείμματα της σορού της Ταϊλί (που είχε διαμελιστεί και καεί) ήταν σε έναν κοντινό λάκκο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]