Ο άνεμος παρέσυρε φουσκωτό σε νεροτσουλήθρες – Νεκρός 35χρονος πατέρας

31 Ιουλίου 2023

H κυριακάτικη βόλτα για έναν 35χρονο πατέρα μετατράπηκε σε τραγωδία όταν ο άνεμος παρέσυρε φουσκωτό σε νεροτσουλήθρες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 35 πατέρας και να τραυματιστεί σοβαρά η μόλις 3,5 χρονών κορούλα του

Με αφορμή τα γενέθλια μέλους της οικογένειας, ο άνδρας βρισκόταν στο πάρκο διασκέδασης με πισίνες, φουσκωτά παιχνίδια και νεροτσουλήθρες.

Την ώρα που βρισκόταν μαζί με την 3,5 ετών κόρη του μέσα σε φουσκωτό παιχνίδι, σφοδροί άνεμοι παρέσυραν την κατασκευή με αποτέλεσμα οι δύο να υποστούν πολύ σοβαρά τραύματα.

Η Πυροσβεστική και οι Πρώτες Βοήθειες έφθασαν άμεσα στο σημείο, έκαναν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη σε πατέρα και κόρη τους μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα συνέβη στο πάρκο αναψυχής Wonderland Waterpark που άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού.

Η φουσκωτή κατασκευή, βάρους ενός τόνου και ύψους 20 μέτρων, αποκολλήθηκε ξαφνικά από το έδαφος λόγω ισχυρής ριπής.

Γαλλία πάρκο αναψυχής φουσκωτά παιχνίδια νεροτσουλήθρες

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πατέρας και κόρη εκτινάχθηκαν στον αέρα αρκετές δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο.

Ο πατέρας του παιδιού υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες μετά το δυστύχημα. Η τραγική κατάληξη έγινε γνωστή το πρωί της Δευτέρας από τον δήμαρχο της μικρής κοινότητας Σεν Μαξιμέν λα Σεντε Μπομ που απέχει περίπου 40 χλμ από την πόλη Εξ αν Προβάνς.

Νεροτσουλήθρες

Περίοικοι μίλησαν στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1: “Είμαστε ακόμα σε σοκ. Χρησιμοποιήσαμε όλους τους πυροσβεστήρες. Ήρθε ελικόπτερο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ανάνηψη στο κοριτσάκι. Ήταν σοκαριστικό”.

Ο διευθυντής του πάρκου αναψηχής δήλωσε ότι “δεν υπάρχουν κανονισμοί για τόσο ισχυρούς ανέμους. Οι ριπές ήταν της τάξης των 50χλμ την ώρα. Οι φουσκωτές κατασκευές είναι δεμένες στο έδαφος. Αυτό είναι όλο. Πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που δυστυχώς δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Είμαστε απελπισμένοι με αυτό το περιστατικό. Είμαστε σοκαρισμένοι”.

Ορισμένοι περίκοικοι πάντως υποστήριζαν ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν το πάρκο δεν τους φαίνονταν αξιόπιστοι εξαρχής. “Όταν πέρασα, είδα μερικούς γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους [στο πάρκο]. Δεν μου άρεσε γιατί ήταν προφανές ότι δεν λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ή υγιεινής” δήλωσε μια γυναίκα στο TF1.

Ένας άλλος άνδρας, πατέρας μικρών παιδιών, πρόσθεσε ότι: “Δεν θα βάζαμε ποτέ τα παιδιά εκεί. Τέλος πάντων, δεν είχε ποτέ πολύ κόσμο”.

Η τοπική χωροφυλακή έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Το μικρό κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]