Μανιάτικη μακαρονάδα με μυζήθρα και αυγό μάτι

28 Ιουλίου 2023

Και μιας και έχουμε μια έλλειψη από την αγαπημένη μας σειρά «Η γη της Ελιάς», προτείνω το βραδάκι μιας και που δρόσισε λιγάκι, μια παραλλαγή της γνωστής σε όλους μας πια «τσουχτής»,της μανιάτικης μακαρονάδας με μυτζήθρα και αυγό μάτι, τι καλύτερο!

Τσουχτή: Η αυθεντική μακαρονάδα της Μάνης είναι φτωχή σε υλικά αλλά πλούσια  σε γεύση | BOVARY
Υλικά

1 πακέτο (500 γρ. ) σπαγγέτι

100 γρ, βούτυρο πρόβειο

200 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη

100 γρ. σύγκλινο

4 αυγά μάτια ή και περισσότερα, όσα θέλει ο καθένας στη μερίδα του

40 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.

Παράλληλα, σε μια άλλη, επίσης μεγάλη κατσαρόλα καίμε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να αφρίζει έντονα. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά για ½ λεπτό. Ρίχνουμε το τυρί μαζί με μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε το σύγκλινο στο ελαιόλαδο, για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο.

Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι και στο λίπος που άφησε το σύγκλινο τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να παραμείνουν μελάτοι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και βάζουμε σε κάθε μερίδα από ένα μελάτο αυγό και λίγο σύγκλινο. Σπάμε τον κρόκο με πιρούνι για να χυθεί στο πιάτο και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε αμέσως
Food for thought: Τσουχτή μακαρονάδα

Τώρα αν αφαιρέσετε το σύγκλινο, θα είναι το ίδιο πεντανόστιμη !

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]