Παραλίες με κρυστάλλινα νερά: Μια «ανάσα» από το κέντρο της Αθήνας

17 Ιουλίου 2023

Μια «ανάσα» από το κέντρο της Αθήνας  οι παραλίες  με τα «κρυστάλλινα» νερά, τις αμμουδιές και τα ρηχά νερά  τους δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά μας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν τις παραλίες που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, είτε πρόκειται να κάνουν μια μονοήμερη, είτε αν επιθυμούν να καθίσουν στην ξαπλώστρα για κάποιες ώρες.

Ιδανικές παραλίες για οικογενειακές αποδράσεις που τόσο οι μεγάλοι, όσο και οι μικροί θα απολαύσουν κάθε στιγμή.

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις καλύτερες παραλίες για να απολαύσεις την ηλιοθεραπεία σου, τον καφέ σου, τις βουτιές και τα παιχνίδια στην άμμο με τα παιδιά.

Χάρακας

Για να φτάσεις ως την παραλία Χάρακας θα πάρεις τον παραλιακό δρόμο προς Σούνιο και φτάνοντας στα όρια της Κερατέας θα δεις την πινακίδα που γράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα».

Θα αφήσεις το αυτοκίνητο σου και θα πας να απολαύσεις τις βουτιές σε πεντακάθαρα νερά. Εκεί, ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να περάσει όμορφα την ώρα παίζοντας στην αμμουδιά volley, ρακέτες και άλλα.

Ανάβυσσος

Στην παραλία της Αναβύσσου υπάρχουν ξαπλώστρες, οργανωμένα beach bars αλλά και σημεία που μπορεί κανείς να απλώσει τη δική του ομπρέλα, τις πετσέτες και τα κουβαδάκια του. Τα νερά της παραλίας βαθαίνουν σιγά -σιγά, κάτι που την καθιστά ιδανική για μικρούς και μεγάλους.

Πευκόδασος Σχοινιά

Η γνωστή παραλία του Σχοινιά είναι πολύ αγαπητή και πολυσύχναστη. Η μεγάλη έκτασή της την καθιστά ιδανική για όλους και μπορείς, είτε να επιλέξεις το οργανωμένο σημείο της, είτε όχι. Είναι ρηχά τα νερά και η παραλία ιδανική για παιχνίδια.

Μικρό Καβούρι

Η παραλία Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένης είναι κοντά στην Αθήνα και έχει τέλεια, δροσερά ρηχά νερά. Η άμμος είναι ιδανική για παιχνίδια και κατασκευή κάστρων ενώ ο ίσκιος από τα δέντρα είναι ότι πρέπει για  τις ώρες που ήλιος είναι ψηλά και καίει.

Άγιος Σπυρίδωνας, Πόρτο Ράφτη

Η παραλία του Άγιου Σπυρίδωνα, είναι ιδανική για τα παιδιά αφού μπορούν να παίξουν ατελείωτα στην άμμο. Με καθαρά νερά και χωρίς να την πιάνουν οι αέρηδες, είναι μια από τις παραλίες που θα λατρέψετε και θα επισκέπτεστε συχνά οικογενειακώς.

Ψάθα

Μια επιλογή που θα σε  βγάλει ασπροπρόσωπο για τα καθαρά και βαθυγάλαζα νερά της και για τις επιλογές που σου προσφέρει γενικά η περιοχή.Αν δεν έχεις πειστεί ακόμη ότι η επόμενη εξόρμησή σου πρέπει να είναι στην παραλία Ψάθα του Κορινθιακού, τότε οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν σε αυτό.

Πόρτο γερμένο

Είναι δίπλα μας, μια ωρίτσα και κάτι απόσταση είναι πανέμορφο, και έχει κάτι για όλους. Απομονωμένους κολπίσκους, ταβερνάκια πλάι στο κύμα και ορεινές διαδρομές για ορκισμένους πεζοπόρους που δεν πτοούνται ούτε από τις θερμοκρασίες του Αυγούστου. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]