Σελίν Ντιόν: Η αδερφή της μίλησε για το πρόβλημα υγείας της

13 Ιουλίου 2023

Σε συνέντευξή της η αδερφή της, Κλοντέτ Ντιόν, έδωσε μια ελπίδα στους θαυμαστές της ότι η αδελφή της θα ξεπεράσει το πρόβλημα με την υγεία της, λέγοντας πως η Σελίν είναι «αποφασισμένη» και «εργάζεται σκληρά» για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα που παρουσιάζει.

«Όλοι κάνουμε τον σταυρό μας και εκτιμώ το ενδιαφέρον του κόσμου. Δουλεύει σκληρά και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά η Κλοντέτ Ντιόν. 

Τον Δεκέμβριο του 2022 η Σελίν Ντιόν είχε γνωστοποιήσει μέσω βίντεο στα social media ότι έχει διαγνωστεί με μια σπάνια νευρολογική πάθηση, το Stiff Person Syndrome.

Η Σελίν Ντιόν, το φτωχοκόριτσο από το Μόντρεαλ που έφτασε στην κορυφή, πήρε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσει εντελώς την παγκόσμια περιοδεία της αφού είχαν προηγηθεί πρώτα αρκετές αναβολές.

«Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τη δύναμή μου, αλλά οι περιοδείες μπορεί να είναι πολύ δύσκολες ακόμα και όταν είσαι στο 100% σου. Λυπάμαι πολύ που σας απογοητεύω όλους για άλλη μια φορά. Δεν είναι δίκαιο να συνεχίσουμε να αναβάλλουμε τις συναυλίες και παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, το καλύτερο είναι να ακυρώσουμε τα πάντα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι δεν τα παρατάω και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!», ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο προφίλ της στο Instagram.

Η Σελίν Ντιόν είχε αποκαλύψει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 ότι πάλευε με «σοβαρούς και επίμονους μυϊκούς σπασμούς και τον Δεκέμβριο του 2022 εξήγησε ότι η σπάνια νευρολογική πάθηση, Stiff Person Syndrome, με την οποία είχε διαγνωστεί ευθυνόταν για αυτούς.

Τι είναι το Stiff Person Syndrome

Το Stiff Person Syndrome επηρεάζει τους μύες και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα τα άτομα που πάσχουν από αυτό να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν. Η μυϊκή ακαμψία συχνά παρουσιάζει διακυμάνσεις – δηλαδή, επιδεινώνεται και στη συνέχεια βελτιώνεται – και συνήθως εμφανίζεται μαζί με τους μυϊκούς σπασμούς, οι οποίοι με την σειρά τους μπορούν είτε να εμφανιστούν τυχαία είτε να πυροδοτηθούν από έναν εξωγενή παράγοντα, όπως έναν ξαφνικό θόρυβο.

Η σοβαρότητα και η εξέλιξη της πάθησης ποικίλει από άτομο σε άτομο. Εάν ο ασθενής δεν ακολουθήσει κάποια θεραπεία, ενδεχομένως να εμφανίσει δυσκολία κατά το περπάτημα, ενώ θα επηρεαστεί άμεσα και η καθημερινότητά του στο σύνολό της. Τα συμπτώματα συνήθως αναπτύσσονται σε διάστημα μηνών και μπορεί να παραμείνουν σταθερά για πολλά χρόνια ή η εξέλιξή τους να ακολουθεί αργό ρυθμό, ενώ μπορούν να σταθεροποιηθούν μέσω φαρμακευτικής αγωγής.

Έμεις την αγαπάμε και περιμένουμε..

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]