Τα κοντινά νησιά στην Αττική που δεν χρειάζεται αυτοκίνητο

12 Ιουλίου 2023

Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι το νησί που δεν χρειάζεται αυτοκίνητο για να πας αλλά δεν επιτρέπεται κιόλας. Θα φτάσεις εκεί σε μόλις 2,5 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο. Μπορείς αν θες να πας από το Πόρτο Χέλι.  Θα πας μέσω της Εθνικής Αθηνών-Κορίνθου ακολουθώντας τη διαδρομή προς Επίδαυρο-Πόρτο Χέλι με προορισμό την Κόστα στο Πόρτο Χέλι. Από εκεί θα περάσεις πολύ εύκολα στις Σπέτσες με φέρυ-μπόουτ, καΐκι ή θαλάσσιο ταξί. Η απόσταση είναι περίπου 15 λεπτά. 

Εκεί θα απολαύσεις ήσυχες βόλτες με τα πόδια ή και με άμαξα. Θα κάνεις βόλτα σε ήσυχες παραλίες με κρυστάλλινα και ρηχά νερά και θα ξεκουραστείς σε ένα αρχοντικό περιβάλλον.

 Μην παραλείψεις να κάνεις βόλτα στο Παλιό Λιμάνι, ανάμεσα στα παραδοσιακά καρνάγια και μια επίσκεψη στο Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας το οποίο λειτουργεί ως μουσείο. Θα ζήσεις ένα διήμερο χωρίς αυτοκίνητο που θα σε κάνει να θες να ξαναεπιστρέψεις σύντομα στο νησί.

Τριζόνια

Αν δεν έχεις πάει σε αυτό τον άγνωστο παράδεισο κοντά στην Αττική πρέπει να το κάνεις. Για να πας στα  Τριζόνια θα κάνεις μια απόσταση 276 χιλιομέτρων από την Αθήνα προς Ναύπακτο τα οποία αξίζουν τον κόπο. Όταν  φτάσεις στο λιμάνι στον οικισμό στα Χάνια θα πάρεις το καραβάκι προς το νησί, ταξιδάκι το οποίο δεν διαρκεί πάνω από 5 λεπτά. Από εκεί και έπειτα σε περιμένει ένα τριήμερο σε έναν καταπράσινο παράδεισο.

Τα Τριζόνια είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με ιδιαίτερη ομορφιά . Εκεί μπορείς να απολαύσεις μια ήρεμη απόδραση. Για το μπάνιο σου έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τρεις παραλίες. 

Η πιο μεγάλη και με την κόκκινη αμμουδιά βρίσκεται στην θέση Πούντα δηλαδή μόλις 30 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι, περνώντας από μία διαδρομή με πολύ βλάστηση. Οι δύο άλλες παραλίες είναι πιο μικρές και ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες που βρίσκονται πιο κοντά στο λιμάνι. Το σίγουρο είναι ότι θα σε αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο.

Ύδρα

Θα αφήσεις το αυτοκίνητό σου στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί θα κάνεις την απόδραση για την Ύδρα, σε περίπου μιάμιση ώρα θα είσαι εκεί να απολαύσεις το γραφικό αυτό νησί. Το μόνο μεταφορικό μέσο είναι τα γαϊδουράκια, τα ποδήλατα και τα άλογα. Με τα θαλάσσια ταξί, μπορείς να προσεγγίσεις πανέμορφες παραλίες και να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Εκτός όμως από αυτό η Ύδρα σου προσφέρει μια αρχοντική ομορφιά και μια μοναδική θέα στο Αιγαίο. Το νησί φημίζεται, επίσης, και για το κάλο του φαγητό.

Πρόσεξε όμως μην παραφάς , είναι και καλοκαιράκι..!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]