Θέατρο :  Η «Εκατομμυριούχος» Ο νέος ρόλος της Ελεωνόρα Ζουγανέλη δίπλα στον Νίκο Κουρή

12 Ιουλίου 2023

Τον ρόλο της εκκεντρικής εκατομμυριούχου, αναλαμβάνει Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού ενσαρκώνει ο Νίκος Κουρής.

Μαζί τους επί σκηνής, μια ομάδα εκλεκτών ηθοποιών με τους Βασίλη ΚούκουραΙβάν ΣβιτάιλοΜαριλού ΚατσαφάδουΒασίλη ΤσιγκριστάρηΡοζαμάλια Κυρίου, Στράτο Λύκο, 10 ακόμα ηθοποιούς και χορευτές και ζωντανή ορχήστρα.

Η Εκατομμυριούχος είναι ένα πνευματώδες και στοχαστικό έργο με κεντρικό άξονα το αιώνιο τρίπτυχο που εξερευνά τη σχέση μεταξύ Πλούτου και Ευτυχίας, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο του Έρωτα. Το έργο αφηγείται την ιστορία της Επιφάνια ντι Πάρεργα, η οποία αφότου κληρονόμησε τον πατέρα της, εγκαταλείπει απογοητευμένη τον μποξέρ σύντροφό της κι ερωτεύεται έναν ιδεαλιστή γιατρό, προστάτη των φτωχών, με τον οποίο αποφασίζουν να μπουν σε αμοιβαία δοκιμασία για να ανακαλύψουν εάν κάνουν ο ένας για τον άλλο. Ο γιατρός στη δοκιμασία που είχε ζητήσει ο πατέρας της – να βρει έναν άντρα με ταλέντο στην απόκτηση χρημάτων – και η Επιφάνια στη δοκιμασία που είχε ζητήσει η μητέρα του – να βρει μια γυναίκα που να μπορεί να ζήσει για ένα τρίμηνο, με ελάχιστα χρήματα.

Το θεατρικό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη το 1952, με πρωταγωνίστρια την Κάθριν Χέμπορν. Το 1961 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τη Σοφία Λόρεν και τον Πίτερ Σέλερς και το 1972 στην τηλεόραση του BBC, στη σειρά «Το έργο του μήνα» με την Μάγκι Σμιθ και τον Τομ Μπέικερ.

Στην Ελλάδα, έχει ανέβει μόνο μία φορά, το 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Τον ομώνυμο ρόλο ερμήνευσε η σπουδαία Νόνικα Γαληνέα, που έμελλε να είναι η τελευταία της παράσταση,δίπλα της ο Γιάννης Μπέζος.

H ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω

Θέατρο Παλλάς

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 12.10.2023

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]