Ορκίστηκαν οι υπουργοί στο Προεδρικό Μέγαρο – Την Τετάρτη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

27 Ιουνίου 2023

Στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως προβλέπουν το πρωτόκολλο και οι διαδικασίες, ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νέα κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ορκωμοσία διεξήχθη στις 13:00 παρουσία του πρωθυπουργού, ενώ το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη έτσι ώστε να αρχίσει άμεσα η σκληρή δουλειά.

Ήδη από τις 12:30, οι πρώτοι υπουργοί άρχισαν να προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι περισσότεροι συνοδεύονταν από τα μέλη της οικογένειάς τους, ενώ ήταν εμφανώς χαρούμενοι για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Στις 13:00, υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί ορκίστηκαν υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. Πολιτικό όρκο έδωσε ο κ. Τσακλόγλου.

«Επιτρέψτε μας να σας ευχηθούμε καλό δρόμο με δύναμη και κουράγιο» ήταν τα λόγια του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμος μόλις ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία.

Ακολούθως, με πρώτο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μπήκαν οι υπογραφές στο πρωτόκολλο της ορκωμοσίας υπό το βλέμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπέγραψε αμέσως μετά τον πρωθυπουργό και πήραν σειρά οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης.

Ο πρώτος τη τάξει υπουργός ήταν αυτός των Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης για να πάρουν σειρά ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σειρά πήραν οι υπόλοιποι υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί με το νέο κυβερνητικό σχήμα να αριθμεί 63 πρόσωπα.


[There are no radio stations in the database]