Αυτά θα είναι τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα περάσει η κυβέρνηση

27 Ιουνίου 2023

Τα δύο πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης αποκάλυψε σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο νέος Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. 

Ο έμπειρος πολιτικός που θα είναι υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το κοινοβουλευτικό έργο, μίλησε για τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει προς ψήφιση η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πρώτο νομοσχέδιο, όπως είπε, είναι «ουσιαστικά αυτό που λέμε, “επιτελικό 2” και το οποίο στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ορισμένες σημειακές βελτιωτικές παρεμβάσεις στο “επιτελικό 1”. Μερικά πράγματα που είδαμε ότι πρέπει να βελτιωθούν στη λειτουργία του, αλλά είναι σημειακές, πολύ συγκεκριμένες».

Το δεύτερο νομοσχέδιο, εξήγησε ότι θα είναι ο κώδικας διαδικασίας λέγοντας ότι «Αυτό είναι ένα νομοθέτημα, το οποίο είναι ολοκληρωμένο, ήταν έτοιμο και είναι πάρα πολύ ωραίο. Είναι ο τρόπος με τον οποίον επικοινωνεί ο πολίτης με τη δημόσια διοίκηση. Το κάνουμε πιο εύκολο, το κάνουμε πιο ψηφιακό και ενσωματώνουμε πολλά πράγματα που έχει πει το Συμβούλιο της Επικρατείας σε σχέση με τα ζητήματα αυτά», έκανε γνωστό ο Μ. Βορίδης και συνέχισε με ένα επιπλέον θέμα, αυτό της επιλογής προϊσταμένων στον δημόσιο τομέα. Εντός του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, λοιπόν, «ελπίζουμε να έχουμε ολοκληρώσει – κρατώ μια επιφύλαξη – διατάξεις για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων. Είναι ένα κεφάλαιο του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, πολύ κρίσιμο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η επιλογή των προϊσταμένων. Κατ’ ουσίαν αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο είχαμε την επικράτηση των τυπικών κριτηρίων. Θέλουμε να δούμε έναν τρόπο να εισαχθούν ουσιαστικά κριτήρια της αξιολόγησης».


[There are no radio stations in the database]