Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη»

11 Ιουνίου 2023

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη που στηρίχθηκαν από το τουρκικό προξενείοεξαπέλυσε σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Όπως είπε ο π ρόεδρος της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια». Ο κ. Μητσοτάκηε είπε ακόμα οτι δεν θα ανεχθεί την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει το θέμα και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επόμενη συνάντησή τους, όποτε αυτή γίνει.

Για το θέμα της Ροδόπης και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου είπε σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» για δύο βουλευτές όπως αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ της Κυριακής. Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης;».

Με αφορμή, δε, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για κυπατζίδικες πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;».

Όπως τόνισε, μάλιστα, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν πει καμία κουβέντα. Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμαντική μειονότητα».

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θε παράσω τον Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει. Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο».

«Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς για την μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι μουσουλάνοι συμπολίτες μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες».

Το στοίχημα των επόμενων εκλογών είναι να τονίσουμε ότι αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός. Ελπίζω ότι σε αυτές τις κάλπες θα κερδίσουμε και κάποιους που δεν μας εμπιστεύτηκαν και

Οι εκλογές ξεκινούν από το μηδέν αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Τον Μάιο οι πολίτες επιβράβευσαν την πολιτική της ειλικρίνειας και τιμώρησαν όσους βλέπουν κοινωνία και οικονομία μέσα από τον παραμορφωτικό φακό προηγούμενων δεκαετιών.

Το ότι η ΝΔ πήγε καλά σε λαϊκές κοινωνίες και νέους δείχνει ότι οι πολίτες έχουν προβλήματα και επιβραβεύουν όσους δίνουν λύσεις σε αυτά.

Το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε αλλά το εύρος της νίκης με υποχρεώνει να είμαι πιο αποφασιστικός και τολμηρός στις αλλαγές εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί.

Για την προοπτική εκλογών του Αυγούστου είπε ότι εγώ ζητώ ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηψία, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία κοντά στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, μόνο έτσι γίνονται μεγάλες αλλαγές.

Χαρακτήρισε φαντασίωση του Αλέξη Τσίπρα την απλή αναλογική σημειώνοντας ότι αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική η Ελλάδα θα είχε ήδη μια κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία.

Ψηφίζεις ΝΔ, ψηφίζεις διακυβέρνηση, ψηφίζεις για ό,τι άλλο είναι ασαφές. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ λέει ότι ακόμα και 149 βουλευτές να έχετε δεν στηρίζω δείχνει ότι αγωνίζεται για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση και ότι έχει πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρητορική. Το ποιος θα καταλάβει το ρετιρέ της αριστερής πολυκατοικίας δεν αφορά τους πολλούς.

Υπόσχομαι ότι θα εξακολουθούμε να μειώνουμε φόρους, θα έχουμε ανάπτυξη, θα επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης, θα έχουμε μια Ελλάδα υπερήφανη. Οι ιδιοι οι πολίτες έθεσαν τον πήχη για να δουλέψω σκληρά για τους πολίτες.

Όσο πιο ισχυρό το ποσοστό τόσο μεγαλύτερη υποχρέωση τα πόδια μας να πατάνε γερά στην Γη. Δεν θα ανεχτώ καμία αλαζονεία όπως δεν τη δέχθηκα και στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου. Εφόσον κριθεί το αποτέλεσμα οι πολίτες να γνωρίζουν οτι είμαστε πιο έμπειροι και έχουμε καλύτερο σχέδιο και θα το υλοποιήσουμε στο ακέραιο.

Υπόσχομαι ότι θα εξακολουθούμε να μειώνουμε φόρους, θα έχουμε ανάπτυξη, θα επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης, θα έχουμε μια Ελλάδα υπερήφανη. Οι ιδιοι οι πολίτες έθεσαν τον πήχη για να δουλέψω σκληρά για τους πολίτες.

Η ορθοδοξία ενώνει δεν μπορεί να φυλακιστεί στα όρια ενός στενού κόμματος. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε άριστη σχέση με την Εκκλησία σεβόμενοι τους διακριτούς συνταγματικούς ρόλους. Δεν προσδοκούμε πολιτική στήριξη από την Εκκλησία και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει και από την Πολιτεία και από την Εκκλησία.

Κάποιοι μπορεί να ψήφισαν κόμματα πιο δεξιά από την ΝΔ γιατί τα θεώρησαν πιο πατριωτικά. Τους ρωτώ πότε νιώθουν πιο ασφαλείς; Τώρα που πετάνε τα Rafale, που θωρακίσαμε τα σύνορα, πού η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στο Κογκρέσο. Είμαστε πατριώτες της πράξης, όχι του Γλυκού νερού που περιφέρουμε τον πατριωτισμό για να μας ψηφίσουν.

Αλλαγές στο Σύνταγμα θα γίνουν το 2025. Απαιτούνται συναινέσεις, εγώ θα απευθυνθώ σε άλλα κόμματα και όλοι θα κριθούν απο τις θέσεις τους, και θα φανεί ποιος είναι πιο προοδευτικός και ποιος όχι.


[There are no radio stations in the database]