Ο Fat Boy Slim στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

8 Ιουνίου 2023

Μια από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών είναι ο υψηλός προσκεκλημένος του καλοκαιριού για τη σειρά συναυλιών Parklife. Ο Fatboy Slim έρχεται, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο, για να ξεσηκώσει την Αθήνα.

Μέχρι τα μέσα των 90s, o Νόρμαν Κουκ ήταν μια υπολογίσιμη φιγούρα στην βρετανική εναλλακτική σκηνή. Παρασύρθηκε ως έφηβος από τη λαίλαπα του punk κι αφιερώθηκε στο μπάσο τόσο ως μέλος νεανικών συγκροτημάτων όσο και ως DJ. Έγινε γνωστός ως μπασίστας των 80s indie αουτσάιντερ Τhe Housemartins και μόλις το γκρουπ διαλύθηκε, επέστρεψε στο Μπράιτον των φοιτητικών του χρόνων μπαίνοντας σιγά σιγά στο ηλεκτρονικό μονοπάτι.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήταν το διαχρονικό ‘Dub Be Good To Me’ με το σχετικά βραχύβιο σχήμα των Beats International – έφτασε στο νο.1 του βρετανικού τσαρτ και του US Billboard Dance, δείχνοντας τις απεριόριστες δυνατότητες του να φτιάχνεις κάτι καινούριο σαμπλάροντας The Clash, Ennio Morricone και The S.O.S. Band.

To 1996, όμως, o Norman Cook έγινε ο Fatboy Slim. Κι αποτέλεσε βασικό εκφραστή του big beat ρεύματος που συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία μαζί με γκρουπ όπως οι Chemical Brothers. Ήταν έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα. Το κατάφερε με ένα τεράστιο single που ακούστηκε και στην τελευταία γωνιά του πλανήτη (‘The Rockafeller Skank’) ως προπομπός ενός άλμπουμ με ορισμένα από τα κομμάτια που χαρακτήρισαν τη δεκαετία του ‘90 (‘Praise You’, ‘Right Here, Right Now’).

Το άλμπουμ ‘You’ve Come A Long Way Baby’ έχει πουλήσει έκτοτε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο, τα κομμάτια του χρησιμοποιήθηκαν παντού (τηλεόραση, σινεμά, διαφημιστικά video games), o Cook έγινε περιζήτητος σταρ παγκοσμίου διαμετρήματος.

Τα 25 χρόνια που ακολούθησαν τον βρήκαν να δίνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά live shows που είδε ο πλανήτης: στο Σινικό Τείχος στην Κίνα, μπροστά σε εκατομμύρια στο Καρναβάλι της Μπαϊα στην Βραζιλία, στα μεγαλύτερα φεστιβάλ όλου του κόσμου, στο Βέγκας αλλά και στο σπίτι του βραζιλιάνικου Big Brother. Πάντα με εντυπωσιακό visual show να τον συνοδεύει, πάντα με τη δική του πληθωρική παρουσία να το διασκεδάζει όσο και το κοινό. Αλλά, αν θέλετε πραγματικά να δείτε τι σημαίνει live show του Fatboy Slim, δεν έχετε παρά να ψάξετε τα στιγμιότυπα από το Big Beach Boutique που έστησε λίγο μετά το μιλένιουμ στην παραλία του Μπράιτον.

Κάπως έτσι θα μοιάζει και τον Ιούλιο που μας έρχεται, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, το μεγαλύτερο πάρτι του 2023…

Παρασκευή 14/07 | 21.00

ΞΕΦΩΤΟ
Είσοδος ελεύθερη

H συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


[There are no radio stations in the database]