Οι Wailers του Μπομπ Μάρλεϊ στήνουν πάρτι στην Αθήνα!

8 Ιουνίου 2023

Οι θρυλικοί The Wailers του γκρουπ του Bob Marley θα εμφανιστούν στο πιο πολύχρωμο καλοκαιρινό πάρτι τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο City Garden του Christmas Theater στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Γαλάτσι, στις 9 το βράδυ.

Η ιστορία των «προτεινόμενων για γκράμυ» πρωτοπόρων της ρέγκε ξεκινά κάποτε στην πόλη του Κίνγκστον της Τζαμάικα, μια ομάδα νεαρών μουσικών συγκεντρώθηκε με κοινό πάθος για τη μουσική και επιθυμία να διαδώσουν μηνύματα αγάπης, ενότητας και κοινωνικής αλλαγής. Αυτή η ομάδα θα γίνει γνωστή ως “The Wailers” και η κληρονομιά τους θα έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο για τις επόμενες γενιές.

Η ιστορία ξεκινά με τρία ταλαντούχα άτομα: τον Bob Marley, τον Peter Tosh και τον Bunny Wailer. Μεγαλωμένοι στις φτωχές γειτονιές της Trench Town, βρήκαν παρηγοριά στη μουσική, χρησιμοποιώντας τη ως μορφή έκφρασης και απόδρασης από τους αγώνες της καθημερινότητάς τους.

Bob_Markey_-_Aston_Familyman_Barrett.jpg

O Bob Marley με τον Aston Familyman Barrett, που ηγείται των The Wailers σήμερα

Ο Μπομπ, με την φωνή της ψυχής του και το μαγνητικό του χάρισμα, έγινε ο frontman του γκρουπ. Ο Πήτερ, ένας ικανός πολυοργανίστας και ένας ένθερμος υποστηρικτής της δικαιοσύνης, έδωσε δυνατά φωνητικά και έπαιζε κιθάρα. Ο Bunny, με τα απαλά φωνητικά και τις αρμονίες του, πρόσθεσε βάθος στον ήχο τους.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, οι The Wailers τράβηξαν την προσοχή του θρυλικού Τζαμαϊκανού παραγωγού Lee “Scratch” Perry, ο οποίος αναγνώρισε το τεράστιο ταλέντο τους. Υπό την καθοδήγηση του Perry, κυκλοφόρησαν πολλά σινγκλ με επιρροή, συμπεριλαμβανομένων των “Soul Rebel” και “Duppy Conqueror”, τα οποία έδειξαν την ικανότητά τους να συνδυάζουν reggae, rocksteady και soul.

Καθώς η δημοτικότητά τους μεγάλωνε, οι The Wailers τράβηξαν την προσοχή του ιδρυτή της Island Records, Chris Blackwell. Είδε τις δυνατότητές τους να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο διεθνές κοινό και τους πρόσφερε μια δισκογραφική δουλειά. Με την υποστήριξη του Blackwell, οι The Wailers κυκλοφόρησαν το πρωτοποριακό άλμπουμ τους, “Catch a Fire”, το 1973, το οποίο εισήγαγε τη μουσική reggae στον κόσμο.

The_Wailers_today_in_color.webp

H τωρινή σύνθεση των The Wailers

Η επιτυχία του άλμπουμ ώθησε τους The Wailers στο παγκόσμιο προσκήνιο. Ξεκίνησαν μια σειρά από διεθνείς περιοδείες, μαγνητίζοντας το κοινό με τις ηλεκτρισμένες ερμηνείες και τους δυνατούς στίχους τους. Η μουσική τους έγινε φωνή για τους καταπιεσμένους και τους περιθωριοποιημένους, μιλώντας ενάντια στη φτώχεια, την ανισότητα και την πολιτική διαφθορά.
Ωστόσο, το ταξίδι δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Οι πιέσεις της φήμης, οι οικονομικοί αγώνες και οι προσωπικές συγκρούσεις άρχισαν να επηρεάζουν την ομάδα. Ο Peter Tosh και ο Bunny Wailer αποφάσισαν να ακολουθήσουν σόλο καριέρα, αφήνοντας τον Bob Marley ως την μορφή των The Wailers.

Χωρίς να πτοείται από τις αναποδιές, ο Bob Marley σήκωσε τη σημαία του συγκροτήματος και συνέχισε να φτιάχνει μουσική με το όνομα Bob Marley & The Wailers. Μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου ρυθμικού τμήματος της Aston “Family Man” Barrett και Carlton Barrett, κυκλοφόρησαν εμβληματικά άλμπουμ όπως “Natty Dread”, “Exodus” και “Uprising”.

Η μουσική τους είχε απήχηση σε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ξεπερνώντας τα όρια φυλής, θρησκείας και εθνικότητας. Τραγούδια όπως το “No Woman, No Cry”, “Redemption Song” και “One Love” έγιναν ύμνοι ελπίδας, ενότητας και ελευθερίας.

Με τραγικό τρόπο η ζωή του Bob Marley κόπηκε απότομα το 1981 όταν υπέκυψε στον καρκίνο. Ωστόσο, το πνεύμα του και η κληρονομιά των Wailers έζησε. Η μουσική που δημιούργησαν συνεχίζει να εμπνέει και να εξυψώνει εκατομμύρια, υπενθυμίζοντάς τους τη δύναμη της μουσικής να πυροδοτεί την αλλαγή και να ενθαρρύνει την αγάπη και την κατανόηση.

the_wailers_today.jpg

Οι The Wailers σήμερα

Σήμερα, η μουσική των The Wailers ζει ως απόδειξη της διαρκούς δύναμης της reggae και του αδάμαστου πνεύματος των ανθρώπων που τη δημιούργησαν. Η ιστορία τους χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι μια μικρή ομάδα ατόμων, με γνώμονα το πάθος και την αποφασιστικότητα, μπορεί να αφήσει ένα αιώνιο αντίκτυπο στον κόσμο. Η μουσική των Wailers θα είναι για πάντα ένας φάρος ελπίδας, υπενθυμίζοντάς μας να υπερασπιζόμαστε αυτό που πιστεύουμε και να αγωνιζόμαστε για έναν πιο δίκαιο και συμπονετικό κόσμο.

Οι The Wailers σήμερα
Σήμερα, οι The Wailers συνεχίζουν να κρατούν αναμμένη τη δάδα της μουσικής reggae, διαδίδοντας μηνύματα αγάπης, ενότητας και κοινωνικής συνείδησης σε κοινό σε όλο τον κόσμο. Με την σκέψη τους πάντα στον εμβληματικού frontman τους, Bob Marley, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, μαζί με νέες προσθήκες στο γκρουπ, βρήκαν έναν τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη του και να διατηρήσουν ζωντανό το πνεύμα των The Wailers. ζωντανός.

Aston_Familyman_Barrett.jpg

Aston “Familyman” Barrett

Στη νέα αυτή σύνθεση των The Wailers στην οποία ηγείται ο Ρασταφαριανός μπασίστας και πολυοργανίστας Aston “Familyman” Barrett από το Κίνγκστον της Τζαμάικα μέλος των Bob Marley and The Wailers, The Hippy Boys, Lee Perry’s The Upssetters. Είναι ο νεώτερος αδερφός του Cariton “Carly” Barrett” που υπήρξε ντράμερ του Bob Marley και μέλος των The Wailers o οποίος πέθανε σε ηλικία 36 ετών, το 1987.

Οι The Wailers ξεκίνησαν μια παγκόσμια περιοδεία, με αυθεντική reggae αποτίοντας φόρο τιμής στα κλασικά τραγούδια των The Wailers, μαζί με τα δικά τους τραγούδια και προσωπικές εμπειρίες. Η ανταπόκριση του κοινού είναι συντριπτική, με τους παλιούς και νέους θαυμαστές να αγκαλιάζουν το πνεύμα της μουσικής και να συμμετέχουν στη συλλογική γιορτή.

Sister_Teena.jpg

H Sister Teena τραγουδίστρια των The Wailers

Η μουσική των Wailers συνέχισε να εξελίσσεται, ενσωματώνοντας στοιχεία από σύγχρονους ήχους, παραμένοντας πιστοί στις ρίζες τους στη reggae. Οι στίχοι τους αγγίζουν θέματα όπως η αγάπη, η ισότητα και η σημασία της διατήρησης του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές.

Καθώς συνεχίζουν τις περιοδείες και τις εμφανίσεις, οι The Wailers ανέλαβαν επίσης έναν πιο ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση κοινωνικών σκοπών. Συνεργάστηκαν με διάφορους οργανισμούς αφιερωμένους στην προώθηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Μέσω συναυλιών, εκστρατειών ευαισθητοποίησης και συνεργασιών με ομοϊδεάτες καλλιτέχνες, χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα τους για να συγκεντρώσουν κεφάλαια και να ευαισθητοποιήσουν για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

the-wailers-bob-marley-and-aston-familyman-barrett.jpg

Bob Marley – Aston “Familyman” Barrett

Πληροφορίες
Τα εισιτήρια κυκλοφορούν από 25 ευρώ (early bird) στο www.viva.gr
Χώρος: City Garden, Λεωφόρος Βεϊκου 137, Γαλάτσι
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

The_Wailers.jpg

[There are no radio stations in the database]