Στουρνάρας: «”Κλειδί” για την επενδυτική βαθμίδα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης»

16 Μαΐου 2023

Εάν οι πρώτες προγραμματικές δηλώσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι ευθυγραμμισμένες με τις απαιτήσεις των οίκων αξιολόγησης για τη χορήγηση επενδυτικής βαθμίδας, τότε η Ελλάδα θα την λάβει, τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Ο κ. Στουρνάρας είπε ακόμη ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα αποτελέσει μία από τις βασικές προκλήσεις την επόμενη μέρα των εκλογών.

O Γιάννης Στουρνάρας κρούει επίσης καμπανάκι για δημοσιονομική συγκράτηση μετά τις εκλογές, τονίζοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για τους ευάλωτους συμπολίτες μας ή για να βοηθηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Για τη νομισματική πολιτική

«Το εάν θα υπάρξει ακόμη μία ή δύο αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν μπορώ να το πω, θα εξαρτηθεί από τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό, αλλά και για τις χρηματοοικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη», ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρόσθεσε «πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου αύξησης επιτοκίων».

«Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν θα επιστρέψουμε στον εξαιρετικά χαμηλό πληθωρισμό που είχαμε πριν την πανδημία», είπε ο κ. Στουρνάρας.


[There are no radio stations in the database]