Κώτσηρας από Ερυθρές & Κινέτα: «Στηρίξαμε με έργα και παρεμβάσεις όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής»

16 Μαΐου 2023

Τις περιοχές των Ερυθρών και της Κινέτας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κώτσηρας, στο πλαίσιο των προεκλογικών του εκδηλώσεων και ομιλιών.

Το Σάββατο 13 Μαΐου, ο κ. Κώτσηρας παρευρέθηκε στις Ερυθρές όπου πραγματοποίησε ανοικτή συζήτηση με εκατοντάδες συμπολίτες του. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε ότι βαδίζοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής (21/5) οι πολίτες έχουν πλέον μία ξεκάθαρη επιλογή, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Παρά τις δυσκολίες αυτή την τετραετία, καταφέραμε και κρατήσαμε τη χώρα όρθια και την κοινωνία ενωμένη. Βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και σε αυτήν την πορεία της προόδου και της προκοπής θα συνεχίσουμε», σημείωσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην πόλη των Ερυθρών, ο κ. Κώτσηρας τόνισε ότι η Κυβέρνηση στήριξε την περιοχή με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ερυθρών, αλλά και του όμορου Περιφερειακού Ιατρείου Βιλίων, ενώ ταυτόχρονα μπήκε σε τροχιά ανακατασκευής και επαναλειτουργίας το Γυμνάσιο Ερυθρών που παραμένει κλειστό από το 2015. Παράλληλα, ο υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ. υπενθύμισε ότι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» το έργο αγροτικής οδοποιίας (προϋπολογισμού 1,437 εκατ. ευρώ), που αφορά σε παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης, συνολικού μήκους περίπου 22,31 χλμ.

Ο κ. Κώτσηρας έκανε ειδική μνεία και στην ένταξη του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης, μετά από σχετικές ενέργειες και επαφές του με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, στο πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών, με στόχο τη δημιουργία μονοπατιών και περιηγητικών διαδρομών, στις Ερυθρές, στα Βίλια, στην Οινόη και στη Μάνδρα, επισημαίνοντας ότι «σκοπός μας, η ανάδειξη της περιοχής των Ερυθρών, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή».

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους συμπολίτες του στο Κριεκούκι, ο κ. Κώτσηρας τους ευχαρίστησε από καρδιάς για τη διαρκή στήριξη και επανέλαβε ότι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί θα συνεχιστεί με την ίδια υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.

Στηρίξαμε με πράξεις τους κατοίκους της Κινέτας

Την Κυριακή 14 Μαΐου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ. επισκέφθηκε την περιοχή της Κινέτας, όπου πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα της Δημοτικής Κοινότητας.

Ο κ. Κώτσηρας επεσήμανε ότι αυτή την τετραετία η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς, στάθηκε αρωγός στηρίζοντας έμπρακτα τα αιτήματα των κατοίκων της Κινέτας. «Αιτήματα που έχουν να κάνουν με έργα και υποδομές για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους», υπογράμμισε.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε μείζονος και ζωτικής σημασίας την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, μετά την πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2018 και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν, ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τη συνεργασία που ανεπτύχθη όλο αυτό το διάστημα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, την Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέτας και την Επιτροπή Πυρόπληκτων.

Στην ομιλία του ο κ. Κώτσηρας υπενθύμισε ακόμα τη λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού στην Κινέτα, μετά από προσωπικές του ενέργειες και παρεμβάσεις, ενώ τόνισε και την ανάγκη δημιουργίας Περιφερειακού Ιατρείου στην Κινέτα, ενταγμένο στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

«Η σημερινή Κυβέρνηση στήριξε έμπρακτα όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα εκείνες -όπως η Κινέτα- οι οποίες στο παρελθόν δεν τύγχαναν της δέουσας προσοχής από την Πολιτεία», σημείωσε ο κ. Κώτσηρας και ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τους συμπολίτες του για τη θερμή ανταπόκριση και στήριξή τους.


[There are no radio stations in the database]