Κένυα: Στους 179 οι νεκροί της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου

13 Μαΐου 2023

Άλλα 29 πτώματα πιστών εντοπίστηκαν την Παρασκευή στο δάσος Σακαχόλα στην Κένυα, όπου συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τη χριστιανική αίρεση που καλούσε τα μέλη της να νηστέψουν μέχρι θανάτου για να πάνε στον παράδεισο.

Μέχρι σήμερα οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκταφή συνολικά 179 πτωμάτων. Αναζητούν θύματα σε ρηχούς τάφους στο δάσος Σακαχόλα αλλά και τυχόν επιζώντες, αφού εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται ακόμη.

Τα περισσότερα από τα θύματα που έχουν εντοπιστεί ως τώρα ήταν παιδιά.

Την Τετάρτη, κενυατικό δικαστήριο αρνήθηκε να αφήσει ελεύθερο με εγγύηση τον «πάστορα» Πολ Μακένζι, τον επικεφαλής της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, που κατηγορείται ότι διέταξε τους πιστούς να λιμοκτονήσουν, μαζί με τα παιδιά τους, για να πάνε στον παράδεισο πριν έρθει το τέλος του κόσμου. Ο δικηγόρος του Μακένζι είπε ότι ο πελάτης του συνεργάζεται με τις αρχές.

Τοπικός αξιωματούχος είπε ότι οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές του δάσους, ενώ οι εκταφές θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο.

Στις αρχές του έτους ο Μακένζι συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, καθώς ήταν ύποπτος για τη δολοφονία δύο παιδιών, μέσω λιμοκτονίας και πνιγμού. Επέστρεψε στο δάσος Σακαχόλα και, σύμφωνα με συγγενείς των οπαδών του, είπε στους πιστούς ότι η Δευτέρα Παρουσία θα ερχόταν νωρίτερα από ό,τι είχε προβλέψει αρχικά, στις 15 Απριλίου αντί για τον Αύγουστο.


[There are no radio stations in the database]