Σερβία: Ο μακελάρης φορούσε μπλούζα με ναζιστικό σύμβολο – Τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς

5 Μαΐου 2023

Ναζιστής είναι ο 21χρονος που προκάλεσε νέο μακελειό στην Σερβία, τα ξημερώματα της Παρασκευής (05.05.2023) νότια του Βελιγραδίου.

Ο Ούρος Μπλάζιτς έσπειρε τον όλεθρο με ένα καλάσνικοφ, στα χωριά Μάλο Όρασγε, Ντούμπονα και Σέπσιν, τα οποία βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Βελιγράδι, σε ένα ακόμα λουτρό αίματος μέσα σε λίγες μέρες στην Σερβία.

Συνολικά 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από τους συνολικά 25 πυροβολισμούς του. 

Ναζιστικό σύμβολο στη μπλούζα που φορούσε

Ο Μπλάζιτς συνελήφθη μετά από ένα βράδυ ανθρωποκυνηγητού, κοντά στο Κραγκούγεβατς. Είχε βρει καταφύγιο σε έναν θείο του, ο οποίος συνελήφθη και αυτός μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του, επειδή έκρυψαν τον 21χρονο.

Όταν συνελήφθη φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «γενιά 88». Το 88 είναι αριθμός – σύμβολο των Ναζί, που συμβολίζει το «Heil Hitler», μιας και το «H» είναι το 8ο γράμμα στο γερμανικό αλφάβητο.

Μάλιστα η μπλούζα έγραφε και «σε περιοδεία» έχοντας το χάρτη της Ευρώπης, εννοώντας πως η ναζιστική εγκληματική θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη.

Το «κίνητρο» και τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, ο οποίος ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για την οπλοκατοχή, ο Μπλάζιτς θεωρούσε πως η Σερβία είχε «υποτιμηθεί» και πως έπρεπε να γίνει μεγάλη ξανά.

Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν οι πρώτες λέξεις του ήταν «σεβασμός», κάτι που επανέλαβε ίσως και 100 φορές.

Ο νεαρός ο οποίος φέρεται να διέπραξε αλλεπάλληλες επιθέσεις χρησιμοποιώντας αυτόματο τουφέκι σε χωριά της Σερβίας συνελήφθη από την αστυνομία.

15χρονοι μεταξύ των νεκρών – Οπλοστάσιο στο εξοχικό του

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο 15χρονοι. Ο πρώτος που σκότωσε ο 21χρονος ήταν ένας αστυνομικός που πήγε να τον σταματήσει. 

Σε έρευνες που έκαναν οι αρχές στο εξοχικό του δράστη βρέθηκε ένα πραγματικό οπλοστάσιο με όπλα και σφαίρες. 

Ποιος είναι ο μακελάρης – Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 21χρονος μακελάρης είναι ο Ούρος Μπλάζιτς, είναι γιος αξιωματικού του στρατού της Σερβίας που υπηρετεί στο Βελιγράδι.

Όπως αναφέρεται σε σερβικά ΜΜΕ, ο Ούρος Μπλάζιτς είχε ένα καυγά με φίλους σε μια αυλή σχολείου στο χωριό Ντούμπονα στην περιοχή του Βελιγραδίου. Ο 21χρονος έφυγε από το σημείο. Πήγε σπίτι του, αλλά δεν ηρέμησε. Είχε χάσει τελείως τον έλεγχο. Πήρε ένα καλάσνικοφ, επέστρεψε στο σχολείο και από τη Mercedes του άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Κάτοικοι του χωριού αναφέρουν πως ήταν ένας ήσυχος και ήρεμος άνθρωπος και επισήμαναν ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν το γιατί προκάλεσε αυτή την τραγωδία.

Επίσης σύμφωνα με τα Σερβικά ΜΜΕ, μόλις ο πατέρας του έμαθε το τι έκανε ο γιος του, κατέρρευσε από το σοκ.


[There are no radio stations in the database]