«Τον έριξαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι» – Η μητέρα του 16χρονου για την επίθεση επειδή φορούσε φανέλα του ΠΑΟΚ

3 Μαΐου 2023

Τη στιγμή της επίθεσης που δέχθηκε το παιδί της στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στην Θεσσαλονίκη επειδή, όπως είπε, φορούσε φανέλα του ΠΑΟΚ, περιέγραψε η μητέρα του 16χρονου.

Σύμφωνα με την ίδια το παιδί έχει χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, εξάρθρωση ώμου, τραύματα στη μύτη και τα μάτια.

«Φορούσε μια μπλούζα του παοκ και για να του τη βγάλουν τον τράβηξαν από τον ώμο» είπε η μητέρα του 16χρονου και συμπλήρωσε: «Δεν του μίλησαν καν, αμέσως άρχισαν να τον κυνηγάνε λόγω της μπλούζας, του φώναζαν, κάποια στιγμή του έβαλαν τρικλοποδιά, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον βαράνε στο κεφάλι, στον ώμο. Το παιδί μου έβαλε τα χέρια του, κάλυψε το πρόσωπό του και το κεφάλι για να μη χτυπηθεί περισσότερο».

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης για την οποία έχει συλληφθεί ένας 21χρονος περιέγραψε στην ΕΡΤ όσα είδε να συμβαίνουν το βράδυ της Τρίτης.

«Ακούσαμε φασαρίες κατά τις 19:30, γινόταν καβγάς βγήκαμε έξω, αντικρίσαμε νεαρούς να συμπλέκονται, τρέξαμε, είδαμε ένα παλικάρι κάτω πεσμένο, αιμόφυρτο, δύο άνθρωποι να τον χτυπούν, φωνάξαμε ‘’τι κάνετε εδώ πέρα, αφήστε το παιδί’’. Με το που μας αντιλήφθηκαν και μαζευτήκαμε άτομα εκεί, το έβάλαν στα πόδια, φύγανε, τρέξανε. Τους κυνήγησαν κάποιοι εδώ περίοικοι, παιδιά, δεν πρόλαβαν να τους πιάσουν. Το παλικάρι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, ήταν αιμόφυρτος κάτω πεσμένος. Προφανώς τον είχαν κλωτσήσει, τον είχαν χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα. Έτρεξε η σύζυγός μου, τον σήκωσε, τον έφεραν στο φαρμακείο για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Το παιδί είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Τα παιδιά της Αστυνομίας ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα και το ασθενοφόρο, έκαναν ό,τι μπορούσαν, πήγαν να τους βρουν αλλά είχαν φύγει» είπε αρχικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως συμπλήρωσε «ήταν σαν να έβλεπα το δικό μου παιδί, ήταν πολύ σοκαριστικό. Το χτυπήσανε πολύ άσχημα το παλικαράκι, ήταν μικρό παιδί 15-16 χρονών. Απ’ ό,τι μάθαμε ήταν οπαδικά τα κίνητρα και καλό είναι να σταματήσουν αυτά γιατί κάποιοι μετά τον Άλκη δεν έβαλαν μυαλό δυστυχώς».


[There are no radio stations in the database]