Θέμα ημερών η κατάθεση του Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές αρχές – «Πάω να ενημερώσω τη μάνα μου μην πάθει τίποτα»

22 Απριλίου 2023

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η κατάθεση του Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές αρχές, για την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό. 

Όπως μετέδωσε το STAR, η Βελγίδα ανακρίτρια εξετάζει θετικά το αίτημα του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη να καταθέσει άμεσα ενώπιον της και να μην περιμένει την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις δικηγόροι του περιμένουν τώρα την έγγραφη ειδοποίηση για την ημερομηνία που θα δώσει τις εξηγήσεις του.

Η υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Γεωργούλη

Ο Αλέξης Γεωργούλης χαράσσει ήδη την υπερασπιστική του γραμμή που κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδέιξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση, καθώς ήρθε στο “φως” λίγο πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Η πρώτη του αντίδραση στην καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου

Το STAR μετέδωσε και την πρώτη αντίδραση του Αλέξη Γεωργούλη, όταν πληροφορήθηκε για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου. Σύμφωνα με όσα είπε ο φίλος του, Γρηγόρης Καλλάγιας, ο ευρωβουλευτής βρισκόταν στον Αγιόκαμπο: “Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι. Μέχρι τις 3 η ώρα βρισκόμασταν στην παραλία, περπατούσαμε, τραγουδούσαμε. Δεν φαινόταν κάτι, ότι έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το κατάλαβα την άλλη ημέρα το πρωί γιατί τον πήρα τηλέφωνο γιατί άργησε να έρθει στα γενέθλια της κόρης μου. Του λέω “Αλέξη πού είσαι;”, “Επάνω στη μάνα μου”, μου λέει, “δεν άκουσες;”, “Άκουσα”…”.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Καλλάγιας, ο Αλέξης Γεωργούλης του είπε χαρακτηριστικά: “Πάω να ενημερώσω τη μάνα μου μην πάθει τίποτα, μην μάθει από την τηλεόραση αυτό που θα ακούσει”.


[There are no radio stations in the database]