Υπόθεση Γεωργούλη: «Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία είναι στα χέρια των βελγικών Αρχών» λέει ο δικηγόρος της Χρονοπούλου

20 Απριλίου 2023

Την πλήρη εμπιστοσύνη της Ελένης Χρονοπούλου στις βελγικές αρχές, οι οποίες διαχειρίζονται την καταγγελία της κατά του Αλέξη Γεωργούλη, εξέφρασε ο δικηγόρος της, Σπήλιος Σπηλιάκος.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Σπηλιάκος ανέφερε πως περιμένουν, πλέον, να δουν τις εξελίξεις, προσθέτοντας πως η ψυχολογία της κ. Χρονοπούλου δεν είναι καλή, μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος και των φωτογραφιών της.

«Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι μυστική αυτή τη στιγμή στο στάδιο που βρίσκεται στο Βέλγιο, όπως και η εντολέας μου έχει ευλαβικά τηρήσει αυτά τα τρία χρόνια τη μυστικότητα της διαδικασίας. Εμείς εμμένουμε σε αυτό» σημείωσε ο κ. Σπηλιάκος.

Σχολιάζοντας τη χρονική διάρκεια της διαδικασίας, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου στις βελγικές αρχές, ο κ. Σπηλιάκος τόνσε πως «αυτό είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, η οποία ενεργεί στο χρόνο που η ίδια επιλέγει. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω το χρόνο στον οποίο προέβη στο αίτημα στην Ευρωβουλή η Εισαγγελία, ούτε μπορώ να εξηγήσω και να τοποθετηθώ για ποιο λόγο αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα ή γιατί δεν έγινε αργότερα. Εμείς οι δικηγόροι της επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και θα πράξουμε ανάλογα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές και αναμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας».

Σε ερώτηση για το εάν η καταγγέλλουσα έχει υποβληθεί σε εξετάσεις που να αποδεικνύουν κακοποίηση, σημείωσε ότι τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα έχουν προσκομιστεί αρμοδίως.

Στο μεταξύ, άγνοια και άρνηση των κατηγοριών, εξακολουθεί να εκφράζει η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη, όπως ανέφερε η δικηγόρος του. «Δεν έχει κληθεί ποτέ, δεν γνωρίζουμε την δικογραφία, δεν έχουμε λάβει γνώση ακόμη της καταγγελίας που έχει γίνει. Ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε σε φήμες, θα περιμένουμε να λάβουμε την δικογραφία πιθανόν την Πέμπτη, το μεσημέρι και μετά θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια τοποθέτηση» επισήμανε η Σταματίνα Μαλλά.


[There are no radio stations in the database]