Νέα γκάφα από Μπάιντεν: Έκανε λάθος στο συλλαβισμό του αριθμού «eight»

20 Απριλίου 2023

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την Τετάρτη (19/04) προχώρησε σε εμπλουτισμό της «βιβλιοθήκης» με τις γκάφες κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Έπειτα από τις τούμπες στη σκάλα του Air Force One και την πτώση από σταματημένο ποδήλατο, αυτή τη φορά ο Τζο Μπάιντεν έκανε γκάφα στην ορθογραφία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στο Μέριλαντ αναφέρθηκε στον φόρο που καλούνται να πληρώσουν κατά μέσο όρο οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο είναι 8%. Όταν όμως θέλησε να συλλαβίσει τον αριθμό (eight), ο Τζο Μπάιντεν ξέχασε το τελευταίο γράμμα.

«Έχουμε χίλιους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ. Ξέρετε τον μέσο όρο φόρου που πληρώνουν; 8% (eight στο πρωτότυπο). E-I-G-H» ακούστηκε να λέει από μικροφώνου ο Μπάιντεν.

Με αφορμή το λάθος του 80χρονου Μπαίντεν, τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης θυμήθηκαν ότι το 1992, ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Νταν Κουέιλ είχε «διορθώσει» 12χρονο μαθητή για την ορθογραφία – στα αγγλικά – της λέξης «πατάτα» σβήνοντας το σωστό potato που είχε γράψει ο μαθητής και γράφοντας στη θέση του το λάθος potatoe.


[There are no radio stations in the database]