Λίβερπουλ: Σχεδόν 900 αγωγές κατά της UEFA καταθέτουν οπαδοί της για όσα έγιναν στον τελικό του Champions League

6 Απριλίου 2023

Η έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφερε «πρωταρχική ευθύνη» για αυτό που παραλίγο να οδηγήσει σε μια «καταστροφή με μαζικούς θανάτους» στον τελικό του Champions League τον περασμένο Μάη στο Παρίσι.

Οι οπαδοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στους περιμετρικούς φράχτες του σταδίου πριν από τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω οργανωτικών αδυναμιών και στη συνέχεια δέχθηκαν δακρυγόνα από τη γαλλική αστυνομία. Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχε «σαφής και άμεσος κίνδυνος θανατηφόρου συνωστισμού» και ότι η δράση των οπαδών της Λίβερπουλ έσωσε ζωές.

Τη Δευτέρα η νομική εταιρεία Leigh Day εξέδωσε ομαδική αγωγή για σωματική βλάβη στο Περιφερειακό Γραφείο του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λίβερπουλ εκ μέρους 887 οπαδών. Η αγωγή ασκείται με το σκεπτικό ότι η UEFA απέτυχε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για τους παρευρισκόμενους και θα μπορούσε να οφείλει νομική ευθύνη σε όσους υπέστησαν σωματικές ή/και ψυχολογικές βλάβες.

Η Λίβερπουλ παρείχε υποστήριξη ψυχικής υγείας τις επόμενες ημέρες από το παιχνίδι και αυτή εξακολουθεί να προσφέρεται σε όσους εξακολουθούν να έχουν ανάγκη. Ο πρόεδρος της Uefa Αλεξάντερ Τσέφεριρ ζήτησε τον περασμένο μήνα συγγνώμη για τις σκηνές στο Stade de France και εξέφρασε την ανακούφισή του που “δεν συνέβη τίποτα τρομερό”.


[There are no radio stations in the database]