Λαγονήσι: «Πυροβόλησε τα παιδιά πισώπλατα» λέει η μητέρα του 16χρονου που τραυματίστηκε

27 Μαρτίου 2023

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του πιστολέρο ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής (24/3) άνοιξε πυρ κατά δύο 16χρονων ενώ αυτοί περπατούσαν στο Λαγονήσι με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να τραυματιστεί στο πόδι.

Για τη στιγμή της απρόκλητης επίθεσης που δέχθηκαν τα δύο παιδιά μίλησε στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 16χρονου τραυματία κάνοντας λόγο για πυροβολισμούς που έπεσαν «πισώπλατα».

«Γύριζαν από βόλτα. Προσπερνάνε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ακούν να ανοίγει η πόρτα και αμέσως μετά ο γιος μου νιώθει ένα τσούξιμο στο πόδι. Τους πυροβόλησε πισώπλατα» είπε αρχικά η μητέρα του 16χρονου τραυματία για ό,τι συνέβη στην οδό Κολοκοτρώνη.

«Μετά από λίγο πέσανε στα γόνατα και τον παρακαλούσαν “μην μας σκοτώσετε…”. Πέταξαν τα τσαντάκια τους γιατί υπέθεσαν ότι πρόκειται για ληστεία. Αυτός μιλούσε σε μια γλώσσα, δεν ήταν αγγλικά. Τα παιδιά ήταν σε σοκ!» συνέχισε την περιγραφή η μητέρα του αγοριού.

Σύμφωνα με την ίδια ο δράστης «τράβηξε τον γιο μου από τον ώμο και τον πήγαινε προς το αυτοκίνητο, ο γιος μου απώθησε το χέρι του και έτσι κατάφεραν και του διέφυγαν. Κρύφτηκαν σε ένα οικόπεδο, πισω από έναν θάμνο. Ο ένας πήρε την αστυνομία και ο γιος μου πήρε εμάς και πήγαμε και τον πήραμε».

Όπως είπε «το παιδί μου είδε έναν, δεν είδε δεύτερο. Εκτός αν υπήρχε και δεν τους είδε. Δεν θυμάται όμως τι φόραγε, αν είχαν καλυμμένο το πρόσωπο τους. Είναι μικρά παιδιά, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί όλα αυτά, όχι δεν έχουν πει τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι σε σοκ!».

Ερωτηθείσα για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τους πυροβολισμούς, η μητέρα του 16χρονου απάντησε «δεν μπορούμε να το καταλάβουμε για ποιον λόγο έγινε αυτή η επίθεση. Ούτε τους είπε κάτι, ούτε τίποτα. Τον προσπεράσανε και μετά πυροβόλησε. Είναι και δυο άριστοι μαθητές, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα. Ποτέ δεν έχουν τσακωθεί για να πούμε μήπως έγινε για αυτό η για αυτό; Δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε».

«Εννοείται ότι θέλουμε να βρεθεί ο δράστης για να δούμε και ποια ήταν τα κίνητρα του. Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο. Εννοείται να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση. Είμαστε μια κλειστή κοινωνία, υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι που κάθονται τα παιδιά. Δεν μπορούμε τώρα να σκεφτόμαστε να τα αφήσουμε να πάνε μία βόλτα. Στο Λαγονήσι έγινε, ούτε στο κέντρο, ούτε σε κάποια κακόφημη περιοχή. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί, δεν ακούμπησε το κόκαλο η την κεντρική αρτηρία για να έχουμε τα χειρότερα. Μένουμε στο Λαγονησι και ο μικρός δεν θέλει να ξανά γυρίσει πίσω…» κατέληξε η μητέρα του αγοριού.

πηγή Protothema.gr


[There are no radio stations in the database]