Φρίκη από τη δράση του προπονητή στην Ηλιούπολη – Πώς παρέσυρε τις ανήλικες αθλήτριες

23 Μαρτίου 2023

Σε βάρος του προπονητή ταε κβο ντο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και πλήθος άλλων αδικημάτων, ο οποίος κατηγορείται από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε κατ’ εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριες του, μέσα στο γυμναστήριο και στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, ο 44χρονος είναι πατέρας ενός εξάχρονου παιδιού.

Πηγή: Facebook

Βάση όσων έχουν γίνει γνωστά, στον προπονητή αποδίδεται ότι έχει κακοποιήσει σεξουαλικά πέντε ανήλικα κορίτσια, κατά τον χρόνο των πράξεων, στον χώρο της Σχολής πολεμικών τεχνών που διατηρούσε στην Ηλιούπολη.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το τμήμα ανηλίκων της ασφαλείας, ο 44χρονος από το 2009 έως και το 2020 ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τουλάχιστον πέντε ανηλίκων τότε κοριτσιών, ηλικίας από 12-16 ετών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η δημοσιοποιήση φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας του 44χρονου κατηγορούμενου έχει ζητηθεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να δουν αν υπάρχουν και άλλα θύματα και να ρίξουν φως ειδικότερα στην τελευταία τριετία 2020 – 2023 που συνέχιζε να είναι προπονητής.

Πώς προσέγγιζε τα κορίτσια

Ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την θέση του, προσέγγιζε τις ανήλικες και αφού εκθείαζε τις ικανότητες τους στο άθλημα, τις έπειθε να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα, προκειμένου να έχουν πολύωρες ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Στην συνέχεια και αφού τις έπειθε, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις μαζί τους είτε στον χώρο του γυμναστηρίου, είτε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο χώρο της σχολής αλλά και σε ένα βοηθητικό χώρο που εκεί φαίνεται πως βίαζε τις ανήλικες, εντοπίστηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 2 τάμπλετ, 3 λάπτοπ, 1 σκληρός δίσκος και 1 κάρτα μνήμης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν τρεις κοπέλες -που πλέον έχουν ενηλικιωθεί- κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση με την προκαταρκτική έρευνα να αποκαλύπτει πως τουλάχιστον δύο ακόμη κορίτσια είχαν πέσει θύματα του.

«Έπεσα από τα σύννεφα γιατί δεν είχα καταλάβει τέτοια συμπεριφορά», δήλωσε πρώην αθλητής του.

Μητέρα πρώην μαθητή δήλωσε στην ΕΡΤ πως «ήταν προπονητής και ιδιοκτήτης, ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια πιθανώς το είχε διαμορφώσει σε σπίτι κάποιο δωμάτιο έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές».

Όπως δήλωσε πρώην αθλήτρια: «Αυτά που άκουσα με έχουν ταράξει πάρα πολύ, είναι κάτι που δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω, γιατί ήταν ένας άνθρωπος πάρα πολύ κοντά σε εμένα, ήταν πραγματικά σαν ένας δεύτερος πατέρας, πάντα τον θαύμαζα».

Η δράση του φέρεται να ξεκινά από το 2009.

Τον αποτροπιασμό της για την είδηση της σύλληψης του προπονητή εξέφρασε η ελληνική ομοσπονδία του taekwondo:

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο.

Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση ης ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τς τάξεις της».


[There are no radio stations in the database]