Τέμπη: «Δύο βραδιές στο σταθμαρχείο Λάρισας γινόταν κάποιο είδος γιορτής» καταγγέλλει δικηγόρος τραυματία

13 Μαρτίου 2023

Ο δικηγόρος ενός τραυματία από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γιώργος Μπαρτζώκης, προχώρησε σε νέα καταγγελία για τα όσα επικρατούσαν στο σταθμαρχείο της Λάρισας τις ημέρες και τις ώρες πριν από τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Ο κύριος Μπρτζώκης είπε ότι «μία η ώρα την νύχτα, την δεύτερη βραδιά, μας έδωσαν την πληροφορία κάποιοι χομπίστες του σιδηρόδρομου τηλεφωνικά – αυτά έχουν καταγραφεί – και μας είπαν τραγικά πράγματα για εκείνη την στιγμή που κι εμείς δεν πιστεύαμε ότι ακούσαμε. Μας μίλησαν για ανθρώπους στο σταθμαρχείο ή πέριξ αυτού ότι ήταν σε μία πολύ εύθυμη κατάσταση, υπήρχε οχλαγωγία, ακουγόταν μουσικές και υπονοούσαν ότι υπήρχε κατανάλωση αλκοόλ», εξηγώντας ότι οι χομπίστες στους οποίους αναφέρεται είναι ραδιοερασιτέχνες που έχουν πληροφορίες για τις συνομιλίες των μηχανοδηγών και του σταθμαρχείου.

Πηγή: Internet

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στην μαρτυρία. Δύο βραδιές στο σταθμαρχείο της Λάρισας γινόταν ένα είδος γιορτής, την Καθαρά Δευτέρα και την Τρίτη. Αυτό ξεκίνησε από τις 6 με 7 το απόγευμα και υπάρχει μία μαρτυρία ότι ξεχάστηκαν τα μεγάφωνα του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας και ακούστηκαν και από άλλους επιβάτες – αυτό είναι για την Καθαρά Δευτέρα – οι διάφορες συνομιλίες που λένε ”βάλε”, ”έλα μεγάλε” ”και θα τα βρούμε”. Το άκουσε ο σεκιούριτι και πήγε και τους ειδοποίησε» πρόσθεσε ο δικηγόρος του τραυματία από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι όσα λέει τα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία προσθέτοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που είχε ζητήσει να σφραγιστεί ο χώρος και να ληφθούν δείγματα DNA.

«Επίσης, μας έχει έρθει άλλη μία καταγγελία από έναν ηλικιωμένο κύριο που ήταν σε διπλανή καφετέρια που παρακολουθούσε όλη αυτή την σκηνή από τις 6 με 7 η ώρα που πηγαινοερχόταν (οι σταθμάρχες) στις καφετέριες, στα τραπέζια» κατέληξε ο κ. Μπαρτζώκης.


[There are no radio stations in the database]