Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αντίπαλο του Ερντογάν… Σπαθόπουλο – Κιλιτσντάρογλου

10 Μαρτίου 2023

Την πολιτική ακτινογραφία του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης και βασικού αντιπάλου του Ταγίπ Ερντογάν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέλυσε στη συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο τουρκολόγος – οθωμανολόγος και διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο Δρ Σταθακόπουλος εξήγησε ακόμη και τί σημαίνει στα Ελληνικά το όνομα του Τούρκου πολιτικού που τελικά μεταφράζεται σε… Σπαθόπουλο.

Πηγή: notioanatolika.gr

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σύμπραξη των έξι ηγετών της αντιπολίτευσης που οδήγησε τον Κιλιτσντάρογλου απέναντι στον Ερντογάν.

Ο Δρ Σταθακόπουλος εξήγησε τί πρεσβεύει ο καθένας από τους αρχηγούς αυτούς ενώ εξήγησε και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ελληνοτουρι8κές σχέσεις από μια ενδεχόμενη επικράτηση Κιλιτσντάρογλου.

Υπενθύμισε δε ότι μεγάλες κρίσεις στις σχέσεις των δύο χωρών όπως η εισβολή στην Κύπρο ή τα Ίμια, εξελίχθηκαν όταν στο τιμόνι της γειτονικής χώρας βρίσκονταν ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (Ετσεβίτ, Τσιλέρ) του οποίου τώρα ηγείται το αντίπαλο δέος του Ερντογάν.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στον ρόλο που θα διαδραματίσουν στις τουρκικές εκλογές και οι 30 εκατομμύρια Κούρδοι οι οποίοι σε υψηλό ποσοστό (30%) είχαν στηρίξει στην προηγούμενη αναμέτρηση τον Ερντογάν.

Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δρ Σταθακόπουλου στον planetwebradio.gr:


[There are no radio stations in the database]