Κακοκαιρία «Barbara»: Πού θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία – Με τηλεκπαίδευση το μάθημα

5 Φεβρουαρίου 2023

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Αττική, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. 

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες. Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε: 

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 

Λόγω της κακοκαιρίας “Barbara” και με προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, θα είναι κλειστοί όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής (που αφορά όλα τα σχολεία της Αττικής) κλειστά θα μείνουν αύριο και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων. Η απόφαση ελήφθη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν και στον Δήμο Πειραιά, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Επιπλέον, μετά από πρόταση του Προέδρου της ΠΕΔΑ κ. Μαρκόπουλου και με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κ. Μώραλη θα παραμείνουν κλειστοί αύριο και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, όπως και όλων των δήμων.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου , «εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06.02.2023, με απόφαση Δημάρχου».

ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ- ΛΑΣΙΘΙΟΥ 

Με απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 

Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων. Ανάλογα την πορεία της κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

Αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καστοριάς, με απόφαση του δημάρχου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 το πρωί.

Εύβοια και Φθιώτιδα

Aποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία μέχρι το βράδυ αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους για ορισμένες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία και το ίδιο αναμένεται να ύπαρξη και για τη Φωκίδα καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.

Δήμος Ιλίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμού του Δήμου Ιλίου τη Δευτέρα 06.02.2023

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί για προληπτικούς λόγους, με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), η οποία έχει την αρμοδιότητα.

Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων – Με τηλεκπαίδευση το μάθημα

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Όπως διευκρινίζεται «Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα

Πατούλης: Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού

«Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, στη σύσκεψη που προηγήθηκε, των αποφάσεων καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται σήμερα το πρωί στην Αττική , σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις μ θα επιδεινωθούν το επόμενο 24ωρο

Η απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες.

Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός της μετακίνησης από και προς περιοχές του νομού Αττικής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης αλλά και του παγετού. Η απόφαση συνάδει και με τις οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Τέλος η απόφαση κρίθηκε αναγκαία για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.


[There are no radio stations in the database]