Η κακοκαιρία έφτασε στην Αττική – Κατολισθήσεις και πλημμύρες στη δυτική Ελλάδα

26 Ιανουαρίου 2023

Οι αρχές βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα στις περιοχές οι οποίες επηρεάζονται και πρόκειται να επηρεαστούν από την κακοκαιρία, η οποία έχει ήδη πλήξει τη δυτική Ελλάδα και τη Ζάκυνθο, ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες να κάνει το ίδιο και στην Αττική, όπου έχει ήδη ξεκινήσει η βροχή.

Οι μετεωρολόγοι μιλώντας για την Αθήνα, τονίζουν ότι οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες και μεγάλες σε διάρκεια, με τις συνθήκες αυτές να μπορούν να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

«Έρχονται ισχυρές καταιγίδες  στην Αττική σε λίγη ώρα, το σύστημα που φτάνει είναι ισχυρό« έγραψε ο  μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο Facebook.

«Η Αττική ήδη επηρεάζεται ήδη από τώρα , ενώ το σύστημα θα απομακρυνθεί νωρίτερα αργά το απόγευμα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρόγνωσή του για τον καιρό σήμερα, Πέμπτη (26/1) το meteo.gr.

Rains_Jan26_aft
Η εκτιμώμενη κατανομή του υετού (βροχές/χιόνια) κατά το τρίωρο 17:00-20:00 για σήμερα Πέμπτης

H κακοκαιρία σάρωσε τη Ζάκυνθο

Για την ώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στη Ζάκυνθο όπου βροχή πέφτει συνεχόμενα για περισσότερες από 24 ώρες. Τα ξημερώματα κινδύνευσαν 50 Ρομά σε καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο που πλημμύρισε καθώς χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με μπουλντόζες προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν σε οικοτροφείο.

Σημειώνεται ότι σε ΖάκυνθοΚεφαλονιά και Ιθάκη, οι κάτοικοι των οποίων έχουν λάβει μήνυμα από το 112 από το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1) τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά για σήμερα, Πέμπτη (26/1).

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές της επικράτειας με την Τροχαία να προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας ειδικά στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ενώ αρκετά είναι και τα σημεία στα οποία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.


[There are no radio stations in the database]