Κερατέα: Σε διαρκή επιφυλακή η Πολιτική Προστασία των οικισμών λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας

22 Ιανουαρίου 2023

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των οικισμών στην Κερατέα εξαιτίας της έξαρσης της εγκληματικότητας, επεσήμανε σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο εθελοντής της περιοχής και πανεπιστημιακός καθηγητής, Άκης Αλεξανδρίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε στην ύπαρξη ενός ανεξέλεγκτου καταυλισμού Ρομά ο οποίος έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πολύ κοντά στο Βιοτεχνικό Πάρκο Κερατέας που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εγκληματικών ενεργειών σε βάρος οικιστών της περιοχής.

Συμπλήρωσε δε ότι η τοπική αστυνομία (της Κερατέας και του Λαυρίου) δεν είναι σε θέση να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, εξαιτίας και της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού στα δύο αστυνομικά τμήματα αλλά και στα τμήματα ασφαλείας.

Προκειμένου να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες ο κ. Αλεξανδρίδης εστίασε στην πρωτοβουλία της τοπικής Πολιτικής Προστασίας, στελέχη της οποίας θα αναλάβο9υν τη φύλαξη των οικισμών και με τη βοήθεια των τεχνικών μέσων που έχουν θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τα αστυνομικά τμήματα ώστε αυτά να επεμβαίνουν όταν παρατηρείται κάποια ύποπτη κίνηση.

Οι περιπολίες των εθελοντών θα εξελίσσονται στο Δασκαλειό Κερατέας αλλά και στους γύρω οικισμούς της Τρεχαντιέρας, του Καλοπήγαδου, του Άνω Δασκαλειού, των Μπουζαλάδων και της Μυρτέζας – Μπούρτζες.

Στόχος των περιπολούντων δεν είναι η εμπλοκή τους με δράστες κλοπών, διαρρήξεων ή ακόμη και επιθέσεων κατά ηλικιωμένων που συμβαίνουν συχνά στην περιοχή, αλλά η αποτροπή τους και παράλληλα η ενημέρωση των αστυνομικών αρχών.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη σχετική συνέντευξη του κ. Άκη Αλεξανδρίδη στον planetwebrdaio.gr:


[There are no radio stations in the database]