Τσιάρας: «Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουμε στο μπλόκο για Κασιδιάρη»

18 Ιανουαρίου 2023

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι «θέλω να πιστεύω ότι όλα τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν ότι πρόσωπα, τα οποία έχουν βρεθεί εκτός κομματικής συμπεριφοράς, με ακραία συμπεριφορά ή πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί, δεν μπορούν να ηγούνται ούτε κομματικών σχηματισμών ούτε – πολύ περισσότερο – να κατέρχονται ως υποψήφιοι στις εκλογές».

Ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την προσδοκία τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν με την ευθύνη που τους αναλογεί, την αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Εκτιμώ, ανέφερε, ότι εάν υπάρχουν προτάσεις, η κυβέρνηση θα τις δει και θα τις υιοθετήσει, αλλά το να λέει κανείς ότι έχει δική του άποψη ή να ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα, δεν συνιστά υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά σε ένα ζήτημα που ξέρουμε τι ιστορικά δεδομένα έχει δημιουργήσει και τι ενδεχομένως κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον».

Αναφερόμενος στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να βλέπει το ζήτημα αυτό ως ένα λόγο για να αντιπαρατεθεί πολιτικά ή να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη».

Διαχώρισε τη στάση του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής φαίνεται – τουλάχιστον ειδησεογραφικά – να υπάρχει μία πιο σοβαρή αντιμετώπιση.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή που έλαβε εχθές από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για το απόρρητο των επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο, ζητώντας να ενημερωθεί για τη διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος σχετικά με τη διαχείριση αιτημάτων πολιτών για τυχόν υποκλοπές, ο κος Τσιάρας ανέφερε ότι οι «απαντήσεις βρίσκονται μέσα στον νόμο».

«Ο νόμος περιγράφει ποιες είναι οι κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διέψευσε τα όποια σενάρια περί αντιδικίας μεταξύ της κυβέρνησης και προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Εμείς δεν είμαστε της άποψης ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν χρειάζονται, όπως έχει διατυπωθεί πολλές φορές από στελέχη της αντιπολίτευσης» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι ο ρόλος των Ανεξάρτητων Αρχών είναι εξόχως σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της ελληνικής Πολιτείας.


[There are no radio stations in the database]