Κύπελλο Ελλάδας: Ώρα προημιτελικών με ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Άρης

18 Ιανουαρίου 2023

Επιστρέφει στη δράση το Κύπελλο Ελλάδας, με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ημέρα Κυπέλλου Ελλάδας η Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, με τις οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση να ρίχνονται στη μάχη των πρώτων προημιτελικών.

Αναμφίβολα τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Άρης.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήταν το ζευγάρι του τελικού της περυσινής διοργάνωσης, που βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 1-0. Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και την προσεχή Κυριακή (22/1), για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1, επομένως Ραζβάν Λουτσέσκου και Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα χρειαστεί να κάνουν και διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Υπενθυμίζεται πως το «τριφύλλι», νίκησε με 2-1 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τούμπα.

Κάτι ανάλογο, ισχύει και με το ζευγάρι του Ολυμπιακού με τον Άρη. Μόλις την περασμένη Κυριακή (15/1) τέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες οι δυο ομάδες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιώργου Μασούρα – που είχε μπει στο ματς δευτερόλεπτα νωρίτερα. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, οι «κίτρινοι» είχαν επιβληθεί με 2-1 στο ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο τους, όμως πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε και ιδίως στους Πειραιώτες που «τρέχουν» σερί τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης με τον Μίτσελ Γκονζάλες στον πάγκο τους.

Σαφώς πιο εύκολο έργο αναμένεται να έχει η ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος», έπειτα από την πρόκριση επί της πρωτοπόρου του Β’ Ομίλου της Super League 2, Κηφισιάς, θα βρει μπροστά του και τον πρωτοπόρο του Α’ Ομίλου, Πανσερραϊκό. Στην OPAP Arena διεξάγεται το πρώτο ματς, εκεί όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει κάνει το 7×7 σε όλες τις διοργανώσεις. Τα «λιοντάρια», από την άλλη, έχουν κάνει το 5×5 στο πρωτάθλημα μακριά από τις Σέρρες.

Στο Παραλίμνι, ο τοπικός Απόλλων θέλει να γράψει ακόμη μία «χρυσή» σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του. Ο σύλλογος από τις Σέρρες φτάνει για πρώτη φορά στην οκτάδα του Κυπέλλου, αγωνιζόμενος μάλιστα στη Γ’ Εθνική. Η Λαμία φαντάζει ψηλό εμπόδιο, ωστόσο η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ίσως να βάλει σε δεύτερη μοίρα τη διοργάνωση, ούσα χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών έχουν ως εξής:

Νικητής ΑΕΚ – Πανσερραϊκός VS Νικητής Ολυμπιακός – Άρης

Νικητής Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία VS Νικητής ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων:

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

14:00 Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία

17:30 ΑΕΚ – Πανσερραϊκός

19:00 Ολυμπιακός – Άρης

20:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Σε αυτή τη φάση οι αγώνες είναι διπλοί. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δυο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.


[There are no radio stations in the database]