6 Κομψοί τρόποι να στολίσεις το γιορτινό τραπέζι!

25 Δεκεμβρίου 2022

Πως να στολίσεις το γιορτινό τραπέζι με κομψότητα!

1. Επίλεξε τον κλασικό συνδυασμό: κόκκινο και πράσινο

κόκκινα πιάτα πράσινο διακοσμητικό γιορτινό τραπέζι

Καταφεύγοντας στον κλασικό συνδυασμό κόκκινου με πράσινου χρώματος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις! Το πως να συνδυάσεις το κόκκινο και το πράσινο στο τραπέζι σου είναι πολύ απλό! Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις κόκκινα πιάτα που είναι ότι πιο χριστουγεννιάτικο. Στη μέση του τραπεζιού τοποθέτησε ένα πράσινο διακοσμητικό, όπως μια γιρλάντα ή ένα πράσινο φυτό. Με αυτή την απλή αλλά ταυτόχρονα κομψή ιδέα διακόσμησης το τραπέζι σου θα είναι άκρως γιορτινό.

2. Συνδύασε κόκκινο με χρυσό

χρυσό κόκκινο στολισμένο τραπέζι γιορτινό τραπέζι

Το κόκκινο με το πράσινο δεν είναι ο μοναδικός χριστουγεννιάτικος χρωματικός συνδυασμός. Αν θέλεις περισσότερο glam στο τραπέζι σου μπορείς να αντικαταστήσεις το πράσινο με το χρυσό. Αν μάλιστα έχεις ήδη χρυσά πιάτα και μαχαιροπίρουνα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα απλό κόκκινο τραπεζομάντιλο!

3. Δώσε ύψος στη διακόσμηση του τραπεζιού

ψηλό άσπρο βάζο αλεξανδρινό

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο εντυπωσιακό θα ήταν εάν έδινες ύψος στη διακόσμηση του τραπεζιού σου αντί να την κρατάς στο ίδιο επίπεδο; Πράγματι, ένα πολύ ψηλό βάζο με ένα χριστουγεννιάτικο λουλούδι, όπως το αλεξανδρινό, θα δείχνει πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο.

4. Διακόσμησε το τραπέζι σου στα λευκά

άσπρο τραπέζι διακοσμημένο

Το λευκό είναι το χρώμα που παραπέμπει σε χιόνια, άρα μπορεί να θεωρηθεί μια καλή χρωματική επιλογή για τα Χριστούγεννα. Στρώσε λοιπόν ένα όμορφο λευκό τραπεζομάντηλο, κατά προτίμηση με μερικά ανάγλυφα σχέδια για να δείχνει πιο γιορτινό. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα λευκά σου πιάτα που σίγουρα έχεις. Για ένα πιο ολοκληρωμένο στολισμό, πρόσθεσε στο τραπέζι μερικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στο ίδιο χρώμα, όπως για παράδειγμα μερικά χιονισμένα δεντράκια. Σίγουρα οι καλεσμένοι σου θα εντυπωσιαστούν από την κομψότητα του τραπεζιού σου!

5. Στρώσε ένα καρό τραπεζομάντηλο

κόκκινο καρό runner τραπέζι

Ένα καρό τραπεζομάντιλο, παρόλο που παραπέμπει σε Χριστούγεννα δεν είναι η προφανής επιλογή. Αν θέλεις λοιπόν ένα μοτίβο που να είναι μεν γιορτινό αλλά όχι συνηθισμένο, επίλεξε το καρό. Για πιο έντονο χρώμα στο τραπέζι διάλεξε ένα κατακόκκινο καρό, ενώ αν θες κάτι πιο ήπιο επίλεξε ένα καρό τραπεζομάντιλο σε ροζ ή πορτοκαλί τόνους. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις ένα καρό runner πάνω από λευκό τραπεζομάντιλο για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

6. Γέμισε το τραπέζι με κεριά

χρυσά ψηλά κηροπήγια

Ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι οπωσδήποτε στολισμένο με κεριά. Οι παραλλαγές είναι πολλές: μπορείς να επιλέξεις ψηλά κηροπήγια ή χαμηλά κεριά σε θήκη. Ότι κι αν διαλέξεις φρόντισε να το κάνεις να μοιάζει χριστουγεννιάτικο με μικρές πινελιές. Για παράδειγμα, αν διαλέξεις κηροπήγια διακόσμησε τη βάση του κεριού με μια γιορτινή θήκη ή προτίμησε τα σε χρυσό χρώμα.


[There are no radio stations in the database]