Γιατί τα Χριστούγεννα επιβάλλεται να κλειστείς στο σπίτι!

25 Δεκεμβρίου 2022

Δεν έχεις να πας πουθενά. Και ξέρεις πολύ καλά το γιατί…

Σπιτόγατοι όλου του κόσμου ενωθείτε. Ήρθε η δικαίωση. Ή μάλλον, η τρανή απόδειξη πως οι βραδιές στο σπίτι μπορούν να θεωρηθούν πιο «γεμάτες» από οποιαδήποτε βραδινή έξοδο. Βράδυ Χριστουγέννων λοιπόν.

Γιατί απαγορεύεται να βγεις από το σπίτι τη νύχτα αυτή;

Μία λέξη: ΦΑΓΗΤΟ

Κάθε Χριστούγεννα είναι λες και οι γυναίκες το παίρνουν πατριωτικά και αποφασίζουν να εντυπωσιάσουν με τη μαγειρική τους (οι άλλες, όχι εγώ).

Γιατί τα Χριστούγεννα επιβάλλεται να κλειστείς στο σπίτι!

Το σπίτι γεμίζει με κάθε λογής λιχουδιές σε σημείο που έχεις όλη την καλή διάθεση  να φας τα πάντα αλλά… δε χωράει σπιθαμή στο στομάχι σου. Κι εσύ θες να είσαι με το ρολόι στο χέρι για φύγεις; Εγκληματικό τουλάχιστον.

Κάτσε και φάε μέχρι να πέσεις κάτω!

Τσακωμοί στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Γιατί τα Χριστούγεννα επιβάλλεται να κλειστείς στο σπίτι!

Όχι οι κλασσικοί τσακωμοί φυσικά, οι άλλοι, οι εκπληκτικοί, στους οποίους συνήθως εμπλέκονται νύφη – πεθερά, πεθερός – γαμπρός, ζευγάρια και… ανύπαντροι που κάθε χρόνο τέτοια μέρα πρέπει να «δώσουν λόγο» γιατί δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Αυτό βέβαια, θα το χαρείς μόνο όταν δεν είναι εσύ το θύμα της υπόθεσης αλλά όπως και να’ χει, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτού του είδους τα σκηνικά στα οικογενειακά τραπέζια.

Το καλύτερο όλων; Οι βιτριολικές ατάκες πέφτουν βροχή ακόμα και τα ξημερώματα.

Η πράσινη τσόχα στα καλύτερά της

Κάθε οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της στήνει χοντρό παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως. 21, 31, κουνκάν, μπιρίμπα και -φυσικά- πόκερ στην πιο απολαυστική version τους μας κρατούν μάχιμους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι τσακωμοί για το «κλέψιμο» δίνουν και παίρνουν.

Γιατί τα Χριστούγεννα επιβάλλεται να κλειστείς στο σπίτι!

Τι να γίνει, είμαστε κι εμείς που το’ χουμε γρουσουζιά να μην κλέψουμε στα χαρτιά. Και τώρα εσύ θες να το χάσεις αυτό για να στριμωχτείς στα –δε-χωράνε-άλλοι νυχτερινά μαγαζιά; Ποτέ. Απλά ποτέ.

Και πού να πας;

Μα ειλικρινά, θα εγκαταλείψεις το φαγητό, τη ζέστη του σπιτιού, τους συγγενείς και τους φίλους, τα inside jokes και τη χαρά του παιχνιδιού για βγεις μες το κρύο, να στριμωχτείς σε μαγαζιά που είναι πιο γεμάτα από ποτέ και τα οποία μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε άλλη στιγμή; Είναι δυνατόν;

Μία -άντε δύο- μέρες το χρόνο αξίζει να αφιερωθούν στο οικογενειακό τραπέζι. Και τα Χριστούγεννα είναι μία από αυτές. Το ρεβεγιόν, βλέπετε, επιβάλλεται να είναι σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Δεν έχεις να πας πουθενά. Πουθενά.


[There are no radio stations in the database]