Μελόνι για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Στενή συνεργασία, ειδικά όσον αφορά στη Μεσόγειο

15 Δεκεμβρίου 2022

Για στενή συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, με ιδιαίτερη αναφορά στη σταθερότητα και στις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Μεσόγειο, κάνει λόγο η ιταλική προεδρία μετά τη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης στο ανακοινωθέν της υπογραμμίζει:

«Η φιλική αυτή συνάντηση επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, επί των κύριων θεμάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ατζέντας, με ιδιαίτερη αναφορά στη σταθερότητα και στις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Μεσόγειο. Προέκυψε το κοινό ενδιαφέρον για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Ρώμης με την Αθήνα, και διμερώς».

Σύμφωνα με πηγές της Αθήνας, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τη διεύρυνση της συνεργασίας και του συντονισμού σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, όπως τα θέματα της ενέργειας και της οικονομικής διακυβέρνησης.

Μίλησαν ακόμα για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μελόνι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, και τόνισε ότι η επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας που απειλεί ευθέως την Ελλάδα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Τέλος, συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Η Ευρώπη είναι κοντά στην επιβολή ανώτατου πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου επισήμανε εξάλλου νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.


[There are no radio stations in the database]