Διακοπή στο Ειδικό Δικαστήριο – Απόντες Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

18 Νοεμβρίου 2022

Το Ειδικό Δικαστήριο διεκόπη διότι οι κατηγορούμενοι Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, δεν έδωσαν το παρών στην πρώτη συνεδρίαση.

Οι δύο κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους. Ο Γ. Μαντζουράνης, ο Θ. Μαντάς και ο Β. Γεωργακόπουλος, συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι ο πρώην Υπουργός θα εκπροσωπείται από αυτούς στο δικαστήριο και πρόσθεσαν ότι δεν θα υποβληθούν ενστάσεις καθώς πρόθεση του εντολέα τους είναι να αθωωθεί επί της ουσίας.

«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ.Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυση με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη»

Από την πλευρά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο συνήγορος υπεράσπισής του Α. Καραχάλιος ζήτησε να μην ξεκινήσει σήμερα η εξέταση μαρτύρων, καθώς ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης Ανδρ. Λοβέρδος απουσιάζει στο εξωτερικό και θα επιθυμούσε να είναι παρών στην επόμενη συνεδρίαση ώστε να υποβάλει ερωτήσεις.

Ο πρώην υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την έναρξη του Ειδικού Δικαστηρίου προχώρησε σε μία γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε : «Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυση με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα. Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δεν θα συμβάλλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση. Η δίωξή μου είναι πολιτική. Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.

Ως Υπουργός της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Αυτήν την αλήθεια, καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει».

«Η δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποδομήσει και αποσαρθρώσει δημόσια την πολιτική μεθόδευση της ποινικής δίωξης του Νίκου Παππά»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε : «Η δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποδομήσει και αποσαρθρώσει δημόσια την πολιτική μεθόδευση της ποινικής δίωξης του Νίκου Παππά και μάλιστα για ένα πλημμέλημα αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου».

Από την πλευρά του Ν. Παππά προτάθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η Όλγα Γεροβασίλη και ο Τρύφων Αλεξιάδης. Η πλευρά Καλογρίτσα επιφυλάχθηκε να προτείνει μάρτυρες σε επόμενη συνεδρίαση. Το αίτημα για διακοπή έγινε δεκτό και έτσι το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 22 Νοεμβρίου.


[There are no radio stations in the database]