Βάνα Μπάρμπα για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ήταν στενοχωρημένος, είναι πολλά τα βάρη»

16 Νοεμβρίου 2022

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» βρέθηκε καλεσμένη η Βάνα Μπάρμα και αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ηθοποιός συναντήθηκε την Τρίτη (15/11) με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν θέματα σχετικά με το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης στον τομέα πολιτισμού, έργο το οποίο η Βάνα Μπάρμα προτίθεται να στηρίξει, όπως δήλωσε.

Το παρασκήνιο συνάντησης με τον πρωθυπουργό

Η ηθοποιός περιέγραψε το παρασκήνιο πίσω από τo τετ-α-τετ που είχε με τον πρωθυπουργό: όπως είπε, εκείνη ήταν που του έστειλε ένα e-mail και εκείνος της αποκρίθηκε την επόμενη κιόλας ημέρα.

«Ήταν πολύ αποτελεσματικός και αυτό είναι προς τιμήν του. Χάρηκα που τον συνάντησα» είπε η Βάνα Μπάρμπα, «Ήταν στενοχωρημένος, είναι πολλά τα βάρη. Παρά ταύτα μας άκουσε» ανέφερε επίσης.

«Σαν Ελληνίδα πολίτης αυτό που ήθελα να κάνω πάντα και είχα ως όραμα, ήταν να μπορούμε να εξάγουμε το πολιτιστικό μας κομμάτι παντού. Πιστεύω ότι ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός έχει πολλά να δώσει, κι αντι να βρισκόμαστε μόνο στα ελληνικά φεστιβάλ, που είναι εξαιρετικά, γιατί να μην έχουν περισσότερη δουλειά οι Έλληνες καλλιτέχνες μέσω των πρεσβειών, του απόδημου ελληνισμού, του υπουργείου Εξωτερικών και να τους φέρουμε σε επαφή αυτό που αγαπάει ο κόσμος σε μας; Δεν είναι μόνο η θάλασσα, ο ήλιος, η ομορφιά του τόπου μας. Είναι και ο πολιτισμός» ανέφερε η Βάνα Μπάρμπα.

Έμπνευση για το εγχείρημά της η Μελίνα Μερκούρη

Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός η έμπνευση για το εγχείρημά της, ήταν η Μελίνα Μερκούρη και το σχέδιο για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: «Σκεφτήκαμε το εξής: Γιατί να μην ξεκινήσουμε το ίδιο πράγμα όπου υπάρχει πολιτισμός; Η πατρίδα μας έχει εξαιρετικό υλικό σε καλλιτέχνες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Βάνα Μπάρμπα απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική: «Δεν με έχει ανάγκη το ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ασχοληθώ με το κομμάτι των συναυλιών, των θεάτρων και των φιλανθρωπιών».

Τέλος, η ηθοποιός αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο της υποκριτικής, που πλέον έχει ολοκληρωθεί για την ίδια, ενώ τόνισε πως στην τηλεόραση επικρατεί ηλικιακός ρατσισμός: «Έχει κλείσει το κεφάλαιο υποκριτική για μένα, γιατί δεν έχω την ανάγκη. Είμαι 56 χρονών, έζησα, χόρτασα. Εάν θα έκανα κάτι θα το έκανα ερασιτεχνικά, μόνο και μόνο για να προσφέρω».


[There are no radio stations in the database]