Η Michelle Obama καταρρίπτει όλα τα ταμπού για την εμμηνόπαυση

14 Νοεμβρίου 2022

Η Michell Obama έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό PEOPLE μιλώντας ανοιχτά για ένα θέμα που απασχολεί όλες μας.

epa07495097 Michelle Obama visits the Royal Arena in connection with her book tour for her biography ‘Becoming’ in Copenhagen, Denmark, 09 April 2019. In her book, she tells about life as America’s first African American first lady. EPA/Martin Sylvest DENMARK OUT

Εμμηνόπαυση, η απαγορευμένη λέξη. Μια λέξη που ενώ θα έπρεπε να τη συζητάμε ανοικτά και να είμαστε απόλυτα ενημερωμένες, νιώθουμε πως βρισκόμαστε στο μεσαίωνα κι ευτυχώς για εμάς βγήκε η πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle Obama, να μιλήσει ανοικτά γι’ αυτό το γεμάτο ταμπού θέμα. Η Michelle Obama μίλησε με ειλικρίνεια για την πραγματικότητα της εμμηνόπαυσης σε μια αποκλειστική συνέντευξη της στο περιοδικό PEOPLE και για τις εμπειρίες της.

Η Michelle Obama, 58 ετών σήμερα, είπε αυτά που όλες λίγο πολύ γνωρίζουμε: «Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε. Δεν υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την εμμηνόπαυση. Την περνάω και ξέρω ότι όλες οι φίλες μου την περνούν. Και οι πληροφορίες είναι λιγοστές». Και έχει απόλυτο δίκιο, η εμμηνόπαυση αποτελούσε θέμα ταμπού μέχρι σήμερα. Σε παλιότερη της συνέντευξη, το 2014, στο περιοδικό PEOPLE, είχε πει: «Θέλω να ξέρω σε τι μπαίνω».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι φιλίες από το Λευκό Οίκο και οι προπονήσεις της Michell

Στη συνέντευξη της μίλησε για μια παρέα που δημιούργησε όσο ήταν η Πρώτη Κυρία και λέει αστειευόμενη πως όταν μαζεύονται, συγκινούνται και γελάνε μιλώντας για όλα αυτά που περνάνε με την εμμηνόπαυση. «Τι είναι η έκρηξη; Έχουμε φίλες που είναι γυναικολόγοι, που έχουν σημαντικές πληροφορίες, και όταν βρισκόμαστε όλα αυτά μας κρατάνε ανεβασμένες». Μαζί με τις φίλες της κάνουν ομαδικά μαθήματα γυμναστικής, όπου εκεί της έχουν δώσει χαϊδευτικά το ψευδώνυμο «Drillmaster» (είναι ο προπονητής στο στρατό), και η ίδια λέει πως όταν προπονούνται μαζί είναι πολύ καλύτερα.

Η ίδια προσαρμόζει τον τρόπο με τον οποίο θα γυμναστεί καθώς η εξέλιξη του γυναικείου σώματος είναι διαφορετική. «Κάποια από αυτά οφείλονται στην εμμηνόπαυση, κάποια άλλα οφείλονται στη γήρανση. Διαπιστώνω ότι δεν μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου τόσο σκληρά όσο παλιά. Αυτό δεν μου κάνει καλό. Τότε είναι που σκίζω έναν μυ ή τραβάω κάτι και μετά βγαίνω εκτός. Ο χρόνος αποκατάστασης δεν είναι ο ίδιος» λέει στη συνέντευξη της και αναφέρει πως προτιμά το βαθύ stretching ως άσκηση.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα

Τα πιο συνηθισμένα πράγματα που αναφέρουν οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι οι εξάψεις και οι εναλλαγές στη διάθεση, αλλά η Michell αναφέρεται στο πιο «λεπτό» θέμα-σύμπτωμα, τα κιλά. «Ποτέ δεν ζυγίζομαι. Δεν προσπαθώ να κολλήσω σε αριθμούς, αλλά όταν βρίσκεσαι στην εμμηνόπαυση, όλα κινούνται πιο αργά και απλά δεν το αντιλαμβάνεσαι. Είμαστε όλες στην εμμηνόπαυση με τις ελαστικές ζώνες μέσης και τα αθλητικά μας ρούχα, και συνειδητοποιείς πως δεν χωράνε τα ρούχα που φορούσες πέρυσι. Πρέπει να είμαι πιο προσεκτική, όχι εμμονική, αλλά πιο προσεκτική». Η ίδια δεν παραπονιέται και συνεχίζει: «Νομίζω ότι το δέρμα μου εξακολουθεί να αισθάνεται υγιές. Τα μαλλιά μου είναι ακόμα στο κεφάλι μου. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία πρέπει να μετράω τις ευλογίες μου. Εξακολουθώ να είμαι σωματικά δραστήρια και ο στόχος μου τώρα είναι πως θέλω απλώς να συνεχίσω να προχωράω μπροστά».

Η Michelle πρόσφατα δημοσίευσε το δεύτερο βιβλίο της, The Light We Carry, το οποίο το περιγράφει ως «Μια συλλογή από ιστορίες και πρακτικές που με βοήθησαν να ταξινομήσω όλες τις προκλήσεις και τα ερωτήματα που μας κρατούν ξύπνιους τη νύχτα: Πώς ξέρω ότι είμαι αρκετά καλή; Πώς μπορώ να ξεπεράσω τους φόβους μου;» και το οποίο ήδη κυκλοφορεί.


[There are no radio stations in the database]