Μπλάτερ: «Λάθος η επιλογή του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022» – Οι… σπόντες για τον Πλατινί και την ψηφοφορία

9 Νοεμβρίου 2022

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή από τον πρώην πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (FIFA), Σεπ Μπλάτερ, ο ο οποίος δήλωσε πως ήταν λάθος η επιλογή του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022.

Ο Ελβετός, που για 17 χρόνια ήταν στην ηγεσία της FIFA, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Tages Anzeiger” χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή και συμπλήρωσε πως ο ίδιος επιθυμούσε η διοργάνωση να ανατεθεί στις ΗΠΑ.

«Το Κατάρ είναι μια μικρή χώρα και το Μουντιάλ είναι πολύ μεγάλο για μια τέτοια χώρα. Η επιλογή ήταν λάθος. Τότε, συμφωνήσαμε στην εκτελεστική επιτροπή ότι η Ρωσία θα είχε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και οι ΗΠΑ το Μουντιάλ του 2022.

Αυτό θα ήταν μια χειρονομία ειρήνης, εάν δύο μακροχρόνιοι πολιτικοί αντίπαλοι διοργάνωναν το Παγκόσμιο Κύπελλο ο ένας μετά τον άλλο», τόνισε ο Μπλάτερ.

«Μια εβδομάδα πριν από το Κογκρέσο της FIFA το 2010, ο Μισέλ Πλατινί με πλησίασε και μου είπε ότι το πλάνο μας δεν δουλεύει. Χάρη στις ψήφους του Πλατινί, το Παγκόσμιο Κύπελλο πήγε στο Κατάρ αντί για τις ΗΠΑ. Αυτή είναι η αλήθεια.»


[There are no radio stations in the database]