Μάνδρα: Από λάθος πυροβόλησε ο 14χρονος, λέει ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής

7 Νοεμβρίου 2022

Στον 14χρονο ασκήθηκε δίωξη για: ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή

mandra

Στο έγκλημα στη Μάνδρα με έναν 14χρονο να πυροβολεί και να σκοτώνει τον 17χρονο αδερφό του, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Υπήρχαν 8 παιδιά, είχαν γίνει κάποιες αναφορές από το Χαμόγελο του Παιδιού, φαίνεται εκεί που έγιναν αναφορές δεν έδειξαν το ενδιαφέρον που έπρεπε να δείξουν και φτάσαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα, ένα 14χρονο παιδί να πυροβολήσει τον αδερφό του, από λάθος απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό φαίνεται από τις πρώτες έρευνες που έγιναν από την Αστυνομία. Δεν δείχνει να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω. Ένα παιδί όμως που πήρε ένα όπλο από ένα σεντούκι που το φύλαγε ο πατέρας του, χωρίς άδεια, το ήξεραν τα παιδιά, που είχε τις σφαίρες εκεί για αγριογούρονο».

Παράλληλα σχετικά με τις ευθύνες του πατέρα, ανέφερε: «Ο πατέρας είναι υπόλογος για παραμέληση ανηλίκων και για την κατοχή του όπλου. Αυτό που είδε ο ιατροδικαστής ήταν φοβερό γιατί καταλαβαίνετε αυτό το βλήμα τι μπορεί να κάνει σε ένα παιδί. Δεν έχουμε παράνομα όπλα και δεν τα φυλάμε κοντά σε παιδιά. Στις οικογένειες που υπάρχει πρόβλημα πρέπει να μιλά ο κόσμος. Δεν μιλάει κανείς».

Στον 14χρονο ασκήθηκε δίωξη για: ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Η ιατροδικαστική έκθεση, όπως έγραψε το Newsbomb.gr, κάνει λόγο για τραύμα στον αυχένα, ενώ η απόσταση και κυρίως η πορεία του βλήματος και το ύψος από το οποίο εκτοξεύτηκε, συνάδουν με τη σωματοδομή αλλά και την περιγραφή για το περιστατικό που έδωσε ο 14χρονος.

«Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε μένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…», κατέθεσε ο 14χρονος.

Η ιατροδικαστική έκθεση μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στον ανήλικο, δεν έδειξε σημάδια πρόσφατης ή παλιότερης κακοποίησης του, όμως ο Εισαγγελέας ανηλίκων δεν αποκλείεται να ζητήσει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Παρά την εξιχνίαση του θανάτου του 17χρονου αγοριού και την ομολογία του 14χρονου αδερφού του, οι Εισαγγελικές αρχές, διεξάγουν παράλληλη έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των άλλων 7 παιδιών της οικογένειας. Δύο ανώνυμες καταγγελίες, μέσα σε ένα χρόνο, στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, έκαναν λόγο για κακοποίηση και παραμέληση, από τους γονείς.


[There are no radio stations in the database]