Βαξεβάνης: «Υπάρχει ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης» – Μαντζουράνης για στοιχεία: «Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι»»

7 Νοεμβρίου 2022

«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία, με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του Documento, βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο. «Θα ήθελα να σας θυμίσω μια ελληνική παροιμία «Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι», λίγη υπομονή, θα αποκαλυφθούν όλα και δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι» δήλωσε ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Γιάννης Μαντζουράνης για τα στοιχεία που συνοδεύουν τις καταγγελίες του δημοσιεύματος.

Κατάθεση του Κώστα Βαξεβάνη στην Ανακρίτρια για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, στον Άρειο Πάγο, στις 19 Ιανουαρίου, 2022

«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία, με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του Documento, βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο. «Καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να καλέσει άμεσα σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, επεσήμανε στον εισαγγελέα τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και τον κίνδυνο αδυναμίας ανάκτησής τους στο μέλλον. Επίσης, ο Κ. Βαξεβάνης φέρεται να ζήτησε από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως έγινε στην υπόθεση Novartis.

Ο Βαξεβάνης σε αυτό το στάδιο, φαίνεται να είναι διατεθιμένος να περιγράψει προφορικά μηνύματα αλλά και βίντεο που έχουν καταγραφεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator και αφορούν σε συνομιλίες υπουργών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη κατά την έξοδο από τον Άρειο Πάγο:

«Οι χθεσινές αποκαλύψεις του Documento αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταστήσει στην Ελλάδα ένα καθεστώς ζόφου. Είναι ανεπίτρεπτο η παρανοϊκή διαστροφή οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου οσοδήποτε ισχυρού και αν είναι, να μετατρέπει την χώρα μας σε ένα απέραντο ψυχιατρείο. Οι παράνομες παρακολουθήσεις επικοινωνιών δεν είναι ψυχοφάρμακα, είναι βάναυσες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δικαιοσύνη και κυρίως αυτή την στιγμή η εισαγγελία δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Το νομικό κρυφτούλι με τους δράστες βαρύτατων αδικημάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι η ώρα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος γνωρίζει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει. Οι λύσεις είναι δεδομένες, είναι τρεις και τις δίνει η ποινική δικονομία.

Όσο για τα στοιχεία, θα ήθελα να σας θυμίσω μια ελληνική παροιμία «Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι», λίγη υπομονή, θα αποκαλυφθούν όλα και δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι».


[There are no radio stations in the database]