Child Protection System: Το λογισμικό που «πιάνει» τους παιδόφιλους – Ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο

5 Νοεμβρίου 2022


Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, 55 ετών, καθώς στη κατοχή του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τον γνωστό συγγραφέα «τσίμπησε» το ειδικό λογισμικό Child Protection System που διαθέτει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κατεβάζει πορνογραφικό υλικό που «πρωταγωνιστούσαν» ανήλικα παιδιά.

Όπως είπε στο MEGA ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, το λογισμικό Child Protection System είναι αυτό που εντοπίζει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας. «Ελέγχει το τι συμβαίνει στο σκοτεινό διαδίκτυο. Ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο το στίγμα των παιδοφιλικών βίντεο με κακοποιήσεις παιδιών. Όποιος το διακινεί, καταγράφεται το ηλεκτρονικό του ίχνος και μετά πάει στην εισαγγελία».

Όπως λέει ο κ. Σφακιανάκης:

«Κάθε μέρα το σύστημα ανιχνεύει χιλιάδες περιπτώσεις. Βρίσκει τα πιο σοβαρά περιστατικά, τα αξιολογεί ο αστυνομικός και τα στέλνει στον εισαγγελέα. Για να προφυλακιστεί ο συγκεκριμένος, τα βίντεο είναι σκληρά, είναι με παιδιά κάτω από 10 ετών».


[There are no radio stations in the database]