Beauty: Τελικά πρέπει να βάζουμε την σκιά ματιών πριν ή μετά το foundation;

5 Νοεμβρίου 2022

Ας πούμε ότι ο καθένας έχει την δική του τεχνική και βάφεται όπως έχει συνηθίσει και τον βολεύει. Όπως μερικοί βολεύονται να απλώνουν το foundation με τα χέρια.

Αυτό θεωρητικά δεν είναι κακό αρκεί πάντα να έχετε καθαρά χέρια πριν απλώσετε το foundation διότι υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρετε βακτήρια στην επιδερμίδα σας και αυτό δεν το θέλετε.

Σε αυτό το κείμενο θα κάνουμε κάποιου είδους debate και θα αναλύσουμε αν πρέπει τελικά να βάζουμε πρώτα σκιά και μετά το foundation. Θα δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου.

Μέθοδος: “πρώτα την σκιά ματιών και μετά το foundation”

Οι περισσότεροι makeup artists υποστηρίζουν ότι το σωστό είναι να βάζουμε πρώτα την σκιά και έπειτα το foundation, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με γκλίτερ σε σκόνη. Και αυτό καθώς σε “καθαρή” επιδερμίδα τα υπολείμματα του γκλίτερ που θα πέσουν καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα. Μόνο με ένα μωρομάντηλο. 

Εάν το γκλίτερ pigment εφαρμοστεί αφού έχεις κάνει την βάση σου τότε κατά πάσα πιθανότητα η σκιά θα κολλήσει πάνω στο foundation με αποτέλεσμα όταν προσπαθείς να το καθαρίσεις να αφαιρείς και να χαλάς την βάση του makeup σου.

Μέδοθος: “πρώτα foundation και μετά σκιά” 

Η αλήθεια είναι ότι εγώ ανήκω πιστά σε αυτή την πλευρά. Και αυτό γιατί παρόλο που φοράω έντονα χρώματα από σκιές, δεν κάνω ποτέ κάτι το extreme που μπορεί να χρειαστεί έντονο pigment. Οι περισσότερες σκιές που χρησιμοποιώ είναι pressed glitter και εφαρμόζονται απλά με ένα βρεγμένο πινέλο και πολύ σπάνια να έχω το λεγόμενο “fall out”. Αλλά και σε περίπτωση που έχω το διορθώνω πολύ απλά με ένα φουντωτό πινέλο. Εάν χρησιμοποιήσετε λίγο setting spray μόλις ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, μπορείτε να διατηρήσετε περισσότερη ασφάλεια στις σκιές.


[There are no radio stations in the database]