LAMBORGHINI: Η κόντρα του Φεράρι με τον Λαμποργκίνι γίνεται ταινία – Δείτε το τρέιλερ

2 Νοεμβρίου 2022

Η προσβολή του Έντσο Φεράρι στον Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε μία διαμάχη και γέννησε μία αυτοκρατορία 

LAMBORGHINI

Μετά την προσβολή του Έντσο Φερράρι στον Φερούτσιο Λαμποργκίνι, που ξεκίνησε μια βεντέτα και «γέννησε» μια αυτοκρατορία, ξεκινά και η ταινία με τον τίτλο «LAMBORGHINI».

Η εταιρεία Lamborghini ιδρύθηκε το 1963 από τον Φερούτσιο Λαμποργκίνι. Με απώτερο σκοπό να ανταγωνιστεί τη Ferrari, ακολούθησε το όνειρό του, δημιουργώντας τα δικά του «υπεραυτοκίνητα», πετυχαίνοντας τα μοντέλα της Lamborghini να αποτελούν σύμβολα του πλούτου.

Ο Λαμποργκίνι γεννήθηκε σε μια οικογένεια αμπελουργών και ενδιαφερόταν πάντα για τη μηχανική. Μετά την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, εκμεταλλεύτηκε την μεταπολεμική ανάγκη για αγροτικές προμήθειες και ξεκίνησε να τοποθετεί στρατιωτικές μηχανές σε ελκυστήρες και τρακτέρ.

Στις αρχές του ’60, ο Λαμποργκίνι συνάντησε τον Φερράρι και άρχισε να του κάνει παράπονα για τα αυτοκίνητά του και να του δίνει τεχνικές οδηγίες βελτίωσης του αυτοκινήτου του, κυρίως όσον αφορά στον συμπλέκτη.

«Ο συμπλέκτης και το αυτοκίνητο είναι μια χαρά, το πρόβλημα είναι ο οδηγός. Μπορεί να είσαι καλός στο να οδηγείς τρακτέρ, αλλά δεν ξέρεις να οδηγείς μία Ferrari» απάντησε υπεροπτικά ο Έντζο Φερράρι.

Οργισμένος από την προσβολή, ο Λαμποργκίνι αποφάσισε να αντεπιτεθεί, κατασκευάζοντας καλύτερα σπορ αυτοκίνητα από του Φερράρι. Έτσι ξεκίνησε η διαδρομή ενός θρύλου, του οποίου ο βίος περιγράφεται στην επερχόμενη ταινία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων ο Φρανκ Γκρίλο (Λαμποργκίνι), ο Γκάμπριελ Μπερν (Φεράρι) και η βραβευμένη με Όσκαρ Μίρα Σορβίνο.


[There are no radio stations in the database]