Champions League, Νάπολι-Άγιαξ 4-2, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπριζ 0-0: Στους «16» Ναπολιτάνοι και Βέλγοι

13 Οκτωβρίου 2022

Με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον A’ όμιλο, η Νάπολι προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League – «Χρυσή» ισοπαλία της Μπριζ στην Ισπανία, έφτασε στους 10 βαθμούς και συνεχίζει στους «16»

26313814

Η Νάπολι και η Μπριζ ήταν οι δύο επόμενες ομάδες -μετά τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρεάλ Μαδρίτης- που έκλεισαν ήδη… θέση για τους “16” του Champions League.

Οι “παρτενοπέι” νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τον Άγιαξ, αυτή τη φορά με 4-2 στο στάδιο “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα” και συνέχισε τη φρενήρη πορεία της “γράφοντας” ήδη στο κοντέρ της “4Χ4”.

Την ίδια ώρα οι Βέλγοι έμειναν όρθιοι στο “Μετροπολιτάνο” απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και με το 0-0 έφτασαν τους 10 βαθμούς παραμένοντας στην κορυφή του 2ου ομίλου παίρνοντας το “εισιτήριο” για τα νοκ-άουτ, δεδομένου ότι δεν μπορεί να την προσπεράσουν δύο ομάδες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Η “διαστημική” Νάπολι, τούτη τη φορά… δυσκολεύτηκε λίγο περισσότερο, αλλά “χτύπησε” αλύπητα με όλους τους επιθετικούς της τον “Αίαντα” σε καθοριστικά σημεία του αγώνα.

Μέχρι το 16′ ο φωτεινός πίνακας έγραφε ήδη 2-0 υπέρ της ιταλικής ομάδας (απ’ τα γκολ των Λοθάνο και Ρασπαντόρι) και παρά την αντίδραση που προσπάθησε να βγάλει η ολλανδική ομάδα, μειώνοντας δύο φορές στο γκολ με τους Κλάασεν και Μπερχβάιν, δέχθηκε αντίστοιχες “απαντήσεις” από τη Νάπολι με τα τέρματα των Κβαρατσκέλια και Οσιμέν.

Στη Μαδρίτη, η Μπριζ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα απέναντι στην Ατλέτικο και παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 82′ μετά την αποβολή του Σοβάχ με δεύτερη κίτρινη, κράτησε το “μηδέν” στα μετόπισθεν, χάρις στον καταπληκτικό Μινιολέ, ο οποίος είπε δύο φορές “όχι” στις προσπάθειες των Μοράτα και Κούνια απ’ τη μικρή περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 


[There are no radio stations in the database]