Νέα BMW M2 με 460 ίππους

13 Οκτωβρίου 2022

Η BMW M GmbH παρουσίασε το νέο της baby μοντέλο, το οποίο, όπως αναμενόταν, γίνεται ακόμα πιο ισχυρό.  

221012071538_BMW-M2

Θέλοντας να τιμήσει τα 50 χρόνια ιστορίας του τμήματος M, αλλά και της παρουσίασης της θρυλικής 2002 Turbo, η βαυαρική εταιρεία άδραξε την ευκαιρία αποκαλύπτοντας τη νέα γενιά της σκληροπυρηνικής έκδοσης της Σειράς 2 Coupe, την αγαπημένη μας M2

Το συγκεκριμένο μοντέλο διαφοροποιείται σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, τόσο σε διαστάσεις, σχεδίαση, όσο και στα μηχανικά μέρη, τα οποία προέρχονται από τις μεγαλύτερες M3/M4. Αυτό που ξεχωρίζει άμεσα είναι η απουσία της υπερβολικών διαστάσεων χαρακτηριστικής μάσκας με τα διπλά «νεφρά», που δίχασε και διχάζει ακόμα με την αισθητική της, που πλέον είναι πιο ήπιας σχεδίασης.

Φυσικά δεν λείπουν τα ιδιαίτερα τονισμένα πίσω φτερά που συμβάλλουν στο δυναμικό της προφίλ, ενώ την εικόνα συμπληρώνει μια πίσω διακριτική αεροτομή, όπως και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και ο διαχύτης. Όπως επίσης και τα απαραίτητα λογότυπα «M».

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η φιλοσοφία Curved Display, που γνωρίζουμε ήδη από νεότερα μοντέλα BMW, με την ενιαία επιφάνεια να φιλοξενεί τον πλήρως παραμετροποιήσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων, όσο και την κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment. Άξια αναφοράς είναι και τα μπάκετ καθίσματα, τα οποία προαιρετικά διατίθενται και ως carbon.    

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος σε σειρά bi-turbo των 3,0 λίτρων που γνωρίζουμε από τις M3 και M4 και για την περίσταση αποδίδει 460 ίππους και 550 Nm. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Μ Sterptronic των 8 σχέσεων και προαιρετικά με ένα 6άρι μηχανικό, αμφότερα μεταφέρουν την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Αντίστοιχες της κατασκευής είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,1 δευτερόλεπτα (4,3 η χειροκίνητη), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα και με το M Drivers Package ανεβαίνει στα 285 χλμ./ώρα.

Το εν λόγω πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οροφή από ανθακόνημα, ενώ στάνταρ είναι η ενεργητική ανάρτηση Μ και ενεργό μπλοκέ (έως 100%) διαφορικό Μ.

Οι πωλήσεις της νέας BMW M2, που θα κατασκευάζεται στο Μεξικό, θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2023.


[There are no radio stations in the database]