Σφακιανάκης: “Βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο κύκλωμα παιδόφιλων που έχουμε συναντήσει ποτέ στη χώρα”

13 Οκτωβρίου 2022

“Αυτά που θα προκύψουν από την έρευνα δεν μπορούμε καν να τα φανταστούμε. Βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που έχουμε συναντήσει ποτέ στη χώρα” προέβλεψε ο πολύπειρος Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας. Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΑΝΤ1 όσο προχωρά η έρευνα της υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, θα εμφανιστούν στοιχεία που ακόμη και ο ίδιος που στο παρελθόν έχει χειριστεί περιπτώσεις παιδεραστίας ή παιδικής πορνογραφίας, δεν έχει συναντήσει ξανά.

Παρουσιάστηκε βέβαιος πως υπάρχει κύκλωμα πίσω από την υπόθεση ενώ ανέφερε πως τα κέρδη για τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτά τα κυκλώματα είναι τεράστια καθώς διακινούνται χιλιάδες ευρώ παγκοσμίως. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η αστυνομία θα ολοκληρώσει όπως πρέπει την υπόθεση και εξήρε τη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Σφακιανάκης από την πρώτη στιγμή που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, αναφέρθηκε στα ίχνη που έχουν αφήσει πίσω τους όλοι όσοι εμπλέκονται. «Δεν έχουν χαρακτηριστικό γνώρισμα οι παιδόφιλοι. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Συνήθως είναι συγγενικά πρόσωπα, γιατί αυτά εμπιστευόμαστε εμείς» έχει πει. Ενώ σε ερώτηση για το εάν μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη των παιδόφιλων που επικοινώνησαν με τον 53χρονο, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί κάνεις να διαγράψει τα ηλεκτρονικά ίχνη της επικοινωνίας, ενώ τόνισε ότι μερίδιο ευθύνης δεν έχουν μόνο οι παιδόφιλοι, αλλά και όσοι επισκέπτονται ιστοσελίδες και ενισχύουν την παιδοφιλοφιλική κοινότητα.

Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα, σύμβολα που χρησιμοποιούνται στις κοινότητες των παιδόφιλων. Πρόκειται για 4 σύμβολα. Ένα μπλε σε σχήμα τριγώνου που σημαίνει «προτίμηση στα αγόρια», ενα παρόμοιο με πιο λεπτές γραμμές που σημαίνει «προτίμηση στα μικρά αγόρια», ένα ροζ σε σχήμα καρδιάς που σημαίνει «προτίμηση στα κορίτισα» και ένα σύμβολο που είναι δύο καρδιές ενωμένες σχηματίζοντας μια πεταλούδα ροζ και γαλάζια που σημαίνει «προτίμηση και στα δύο φύλα». Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, αποκάλυψε ότι τα σύμβολα αυτά αλιεύθηκαν από το dark web και δεν κυκλοφορούν στο «κανονικό» διαδίκτυο.


[There are no radio stations in the database]