Πως να βελτιώσετε τη σχέση σας χωρίς σεξ

7 Οκτωβρίου 2022

Και να έρθετε πολύ κοντά με το ταίρι σας.

Το ξέρετε ότι υπάρχει τρόπος να νιώσετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, χωρίς απαραίτητα να κάνετε σεξ; Μάλιστα, υπάρχουν περισσότεροι του ενός. Και ενώ μπορεί να σας ακούγεται ακατόρθωτο να βελτιώσετε τη σχέση σας χωρίς σεξ, είναι στην πραγματικότητα πολύ αποτελεσματικό. Άλλωστε, το να νιώσετε οικεία και άνετα με το ταίρι σας δεν περιλαμβάνει πάντα ένα κρεβάτι. Το να κρατιέστε χέρι χέρι στον δρόμο ή να συζητάτε μετά το τέλος του φαγητού στο σπίτι είναι μερικοί τρόποι που θα βοηθήσουν τη σχέση σας. Ωστόσο, η οικειότητα που δεν περιλαμβάνει το σεξ μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκη.

Παρακάτω διαβάστε πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε την οικειότητα στη σχέση σας, χωρίς το σεξ, όπως τους προτείνουν οι ειδικοί.

Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες, μαζί

Αν νιώθετε πως τα πράγματα στη σχέση σας έχουν βαλτώσει, δεν χρειάζεται να επιδοθείτε μόνο σε μαραθώνιους σεξ. «Δοκιμάστε μία νέα δραστηριότητα», προτείνει η σεξολόγος Madeleine Munro. «Θα δείτε το ταίρι σας με άλλα μάτια και θα ενισχύσετε τον δεσμό σας. Δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Πηγαίνετε ένα πικ νικ στην ακροθαλασσιά, ξεκινήστε τρέξιμο, διαβάστε βιβλία μαζί. Σημασία έχει να δώσετε πάλι σπίθα στη φλόγα σας».

Κοιταχτείτε στα μάτια

«Ίσως νιώσετε κάπως παράξενα στην αρχή, μα η προσπάθεια αξίζει», τονίζει η σεξολόγος. «Το να κοιτάζεστε στα μάτια είναι ένας πολύ καλός τρόπος να έρθετε πιο κοντά συναισθηματικά και πνευματικά. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που δημιουργεί έναν απίστευτο δεσμό ανάμεσα στους κόσμους σας. Για να μην σας φανεί πολύ δύσκολο μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα λεπτό και στη συνέχεια αυξήστε τη διάρκεια. Αν δυσκολεύεστε να μείνετε συγκεντρωμένοι δοκιμάστε μερικές ασκήσεις διαλογισμού».

Αγκαλιάστε τον αυθορμητισμό

«Μην είστε τόσο σοβαροί. Αφήστε το χιούμορ και τη διασκέδαση να μπει στη ζωή σας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που γελάσατε μαζί. Τα παιχνίδια είναι ο πιο υποτιμημένος τρόπος βελτίωσης της οικειότητας. Παίζοντας αυξάνεται η εμπιστοσύνη, γινόμαστε πιο ευάλωτοι, αυξάνεται η αδρεναλίνη και κατά συνέπεια το πόσο κοντά νιώθουμε τον άλλο», σημειώνει η Madeleine Munro.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Και με αυτό δεν εννοούμε μόνο εξωτερικά. Την ευθύνη της σχέσης σας την έχετε και εσείς, γι’ αυτό προσέξτε τον εαυτό σας, την ψυχολογία σας και τις ανάγκες σας. «Μην περιμένετε μόνο από τον άλλο να εκπληρώνει τα θέλω σας. Πρέπει και εσείς να δίνετε προτεραιότητα σε εσάς. Αν για παράδειγμα αντιλαμβάνεστε πως έχετε προβλήματα άγχους, φροντίστε να τα αντιμετωπίσετε. Έτσι και εσείς, αλλά και η σχέση σας θα γίνετε καλύτερες», σημειώνει η ειδικός.

Αγγίξτε ο ένας τον άλλο

Όσο προφανές κι αν είναι, συχνά το ξεχνάμε. «Μια αγκαλιά μέσα στην ημέρα, ένα πεταχτό φιλί πριν φύγουμε για τις δουλειές, ένα μασάζ το βράδυ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αγγίξετε τον σύντροφό σας και να δείξετε πως τον σκέφτεστε και τον έχετε ανάγκη, χωρίς απαραίτητα να προχωρήσετε στη σεξουαλική πράξη».


[There are no radio stations in the database]