Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας αφαιρεί τίτλους και καθήκοντα από 4 εγγόνια της

29 Σεπτεμβρίου 2022

«Σοκαρίστηκα, τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα» λέει η μητέρα των δυο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα Ιωακείμ – Τα τέσσερα τέκνα από τους δύο γάμους του δεν θα αποκαλούνται πλέον πρίγκιπες και πριγκίπισσες

queen_margarette_xr

Η βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ της Δανίας αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της. Πρόκειται για τα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, του δεύτερου γιου της, ο οποίος έχει κάνει δύο γάμους και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά ηλικίας από 23 έως 10 ετών.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ, ενώ οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Margrethe_2
Η Βασίλισσα Μαργαρίτα με τους δύο γιους της, τον πρίγκιπα διάδοχο Φρειδερίκο και τον πρίγκιπα Ιωακείμ

Η μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα Ιωακείμ δήλωσε «σοκαρισμένη» από την απόφαση. «Αυτό ήρθε από το πουθενά. Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα», δήλωσε η κόμισσα Αλεξάνδρα στην εφημερίδα BT. «Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».

Prince_Joachim
O πρίγκιπας Ιωακείμ με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαρί και τα τέσσερα παιδιά του, Νικολάι, Φέλιξ, Χένρικ και Αθηνά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Βασίλισσα θέλει να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα τέσσερα εγγόνια της να είναι σε θέση να διαμορφώσουν τη ζωή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές απαιτήσεις και τα καθήκοντα που έχει μια επίσημη σχέση με τον Βασιλικό Οίκο της Δανίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑFP τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ διατηρούν τις θέσεις τους στη σειρά της διαδοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


[There are no radio stations in the database]