«Αν αυτός είναι ο Μπάιντεν, εγώ είμαι ο Ερντογάν» είπε απαξιωτικά ο Τούρκος πρόεδρος

21 Σεπτεμβρίου 2022

Τι απάντησε σε ερώτηση για το γιατί δεν έχει κανονιστεί συνάντηση των δύο ηγετών στην Γενιή Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

erdogan-biden-m

Να απαξιώσει τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν επιχείρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας στην άρνηση του πρώτου να τον συναντήσει.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε σε δημοσιογράφους οι οποίοι και τον ρώτησαν σχετικά πώς σχολιάζει το γεγονός ότι κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δεν κατάφερε να κλείσει ραντεβού μαζί του.

Ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, απάντησε: «Για ποιο λόγο; Αν αυτός είναι ο Μπάιντεν, εγώ είμαι ο Ερντογάν».

Ο Μητσοτάκης μαζί με Ερντογάν στη δεξίωση του Μπάιντεν

Εν τω μεταξύ στη δεξίωση, που θα παραθέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αργά απόψε τη νύχτα ώρα Ελλάδος προς τιμήν των ηγετών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα βρεθούν μαζί στον ίδιο χώρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τη χθεσινή επίθεση όμως του προέδρου της Τουρκίας στη χώρα μας, τα περιθώρια για οποιαδήποτε συνεννόηση έχουν εξαντληθεί. Ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει σε κάθε περίπτωση επισήμως στον Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην ομιλία του την Παρασκευή, ενώ η πρώτη αντίδραση ήρθε χθες διά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.


[There are no radio stations in the database]