Σε δημοπρασία το αυτοκίνητο του Elvis

20 Σεπτεμβρίου 2022

Το Stutz Blackhawk, κατασκευάστηκε μεταξύ 1971-1987 και ήταν ένα από τα πιο ακριβά στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 70’s.

220915005722_Elvis_1971StutzBlackhawk2

Το μοντέλο, που είχε ο Βασιλιάς του Rock’ n’ Roll, είναι ένα από τα περίπου 500-600, που κατασκευάστηκαν σε επτά γενιές και θα μπορούσε αναμφισβήτητα να θεωρηθεί ένα  από τα πιο διάσημα στους…κύκλους των Blackhawk. Αυτό γιατί η άδεια του πρώτου ιδιοκτήτη είχε το όνομα του ίδιου του Elvis Presley και όχι κάποιας δισκογραφικής.

Τα Blackhawk ήταν αρκετά δημοφιλή μεταξύ των διασημοτήτων της εποχής. Είχαν αγοράσει ένα οι Frank Sinatra, Lucille Ball, Dean Martin, Johnny Cash, Billy Joel, Elton John, Al Pacino και πολλοί άλλοι.

Όμως, το αυτοκίνητο του Presley, είναι πολύτιμο μεταξύ των συλλεκτών, επειδή το 1971 ήταν η πρώτη και μοναδική χρονιά που η Carrozzeria Padane κατασκεύασε στο χέρι το αυτοκίνητο στην Ιταλία.

Ο Elvis λέγεται ότι είχε τέσσερα Stutz Blackhawk κατά τη διάρκεια της ζωής του, ένα από τα οποία ήταν ένα πρωτότυπο που… κατέστρεψε ο οδηγός του Βασιλιά μετά από σύγκρουση. Το δεύτερο ήταν αυτό του 1971, ένα μοντέλο παραγωγής αυτή τη φορά, που παραδόθηκε στο σπίτι του στην οδό Μοναβάλε στο Μπέβερλι Χιλς στις 9 Σεπτεμβρίου 1971. 



Έχει μόλις 51.267 χλμ. στο χιλιομετρητή και πρόκειται να βγει σε δημοπρασία μέσω του οίκου Mecum τον Νοέμβριο στο Λας Βέγκας. Προσφέρεται με ένα αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας της Πολιτείας της Καλιφόρνια του 1971 που έχει καταχωριθεί στον Elvis Presley.

Η καρδιά του αυτοκινήτου είναι ένας V8 κινητήρας 7,5 λίτρων (455 κυβικών ιντσών) με απόδοση 431 ίππων. Ο Elvis κράτησε αυτό το Stutz Blackhawk για μερικά χρόνια προτού το χαρίσει σε έναν από τους προσωπικούς του γιατρούς στο Χίλτον του Λας Βέγκας, τον Δρ Elias Ghanem. Ο τραγουδιστής είχε μάλιστα τοποθετήσει στο αυτοκίνητο μια ειδική πλακέτα, που έγραφε «Elias Ghanem Ένας αληθινός φίλος». Η τιμή του δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.


[There are no radio stations in the database]