Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας επειδή πήγε στο … Καστελόριζο

14 Σεπτεμβρίου 2022

Απόλυτα ταυτισμένος με το αφήγημα της Άγκυρας περί αποστρατικοποίησης των νησιών, ο τουρκικός τύπος επιτίθεται κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επειδή επισκέφθηκε ελληνική επικράτεια

5678391

Στο στόχαστρο του τουρκικού τύπου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω της επίσκεψής της στο ακριτικό Καστελόριζο την Τρίτη.

Απόλυτα ταυτισμένες με το αφήγημα της Άγκυρας περί αποστρατικοποίησης των νησιών, ο τουρκικός τύπος επιτίθεται κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας επειδή επισκέφθηκε ελληνική επικράτεια και επειδή δήλωσε απερίφραστα πως η χώρα μας «θα προασπίσει με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Mερικά χαρακτηριστικά δημοσιεύματα:  «Η Πρόεδρος της Ελλάδας ξεπέρασε τα όρια. Απείλησε από τουρκικό νησί την Τουρκία» γράφει η εφημερίδα Yenicag, χαρακτηρίζοντας προκλητικά το Καστελόριζο «τουρκικό» νησί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Aydinlik που κάνει λόγο για «Απειλές από το τουρκικό νησί για την Τουρκία», σημειώνοντας πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «απειλεί την Τουρκία από νησί, η ιδιοκτησία του οποίου δεν μεταβιβάστηκε ποτέ στην Ελλάδα».

1

H Sozcu τονίζει πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «Πήγε σε νησί που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένo», αναφέροντας πως φωτογραφήθηκε σε … «πολεμικές πόζες».  Για «προκλητική περιοδεία της Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο» μιλάει η Υeni Safak.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Μεγίστης για τον εορτασμό της 79ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού. Με δηλώσεις της έστειλε το δικό της μήνυμα στην Τουρκία : «Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί».


[There are no radio stations in the database]